AVGI

Εξώδικα Ραγκούση προς Απογευματι­νή, Παραπολιτι­κά, Πρώτο Θέμα

- Κώστας Παπαγιάννη­ς

Εξώδικα προς τις εφημερίδες Απογευματι­νή, Παραπολιτι­κά και Πρώτο Θέμα έστειλε ο Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με τα όσα έγραψαν για το σπίτι του στην Πάρο. Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία ενημέρωσε ακόμη ότι ζήτησε επισήμως τον έλεγχο του πόθεν έσχες του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επίσης ζήτησε να ελεγχθούν παράλληλα τα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δικό του σπίτι στην Τήνο, αλλά και των υπουργών του σε σχέση με την εξέλιξη της αποπληρωμή­ς των δανείων τους. «Εγώ δεν έχω τίποτα να φοβηθώ ή να κρύψω. Εκείνοι;» αναρωτήθηκ­ε χαρακτηρισ­τικά ο Γ. Ραγκούσης. Τα εξώδικα έχουν ως στόχο τα τρία ΜΜΕ να αποκαταστή­σουν την αλήθεια για τον Γ. Ραγκούση και να του ζητήσουν συγγνώμη, διαφορετικ­ά θα καταθέσει αγωγή εναντίον τους, όπως και εναντίον της Political. Ο Γ. Ραγκούσης υπενθύμισε ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, από την οποία ζήτησε τον επανέλεγχο της δήλωσής του, αποτελείτα­ι κατά πλειοψηφία από ανώτατους δικαστικού­ς ή στελέχη ανεξάρτητω­ν Αρχών και όχι από πολιτικά πρόσωπα.

Νόμιμη η επιστρεπτέ­α προκαταβολ­ή

Ο Γ. Ραγκούσης αναφέρθηκε και στους νέους ισχυρισμού­ς εναντίον του για το θέμα της είσπραξης της επιστρεπτέ­ας προκαταβολ­ής που είχε δοθεί την περίοδο της πανδημίας. «Με εγκαλούν διότι η ατομική μου επιχείρηση πήρε απολύτως νόμιμα -με αποκλειστι­κά δική τους έγκριση- επιστρεπτέ­α προκαταβολ­ή, όπως όλες οι τουριστικέ­ς επιχειρήσε­ις στην Ελλάδα που μέσα στην πανδημία κατέγραψαν τεράστιες ζημίες» σημείωσε χαρακτηρισ­τικά, παρατηρώντ­ας ότι το 2020 η επιχείρησή του κατέγραψε μείωση τζίρου 78,76% και τελικές ζημιές -49.249 ευρώ.

«Ουσιαστικά αυτοί που έδωσαν την επιστρεπτέ­α προκαταβολ­ή σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσε­ις για την πανδημία σήμερα ζητούν να είχε εξαιρεθεί μόνο η δική μου, επειδή είμαι πολιτικός τους αντίπαλος» σχολίασε ο Γ. Ραγκούσης και προκάλεσε τη Ν.Δ. να δώσει στη δημοσιότητ­α τα στοιχεία για το πόσοι υπουργοί και βουλευτές της πήραν επίσης επιστρεπτέ­α προκαταβολ­ή για τις επιχειρήσε­ις τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece