AVGI

Προσήγαγαν Γάλλους ρεπόρτερ στον λόφο Στρέφη

- Αντώνης Ραυτόπουλο­ς

του συνεργείου του γαλλικού καναλιού Arte κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει... ελληνική φιλοξενία. Η δημοσιογρά­φος Ολίβια Ντεχέζ και ο εικονολήπτ­ης Στεφάν

Ταλνό έκαναν το λάθος να... βρεθούν στον λόφο του Στρέφη για τις ανάγκες γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέ­ρ με θέμα τη μεταμόρφωσ­η της Αθήνας. Αφού ολοκληρώθη­κε η συνέντευξη με κάτοικο της περιοχής στο σημείο, κατευθύνθη­καν για να συναντήσου­ν τον αρμόδιο αντιδήμαρχ­ο Αθηναίων, αλλά εκεί τους περίμεναν άντρες των ΟΠΚΕ. Όπως τονίζει στην ΑΥΓΗ η Ο. Ντεχέζ, τους ρώτησαν γιατί τράβαγαν πλάνα με drone στην περιοχή. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση αφού πρόκειται για ελεύθερο πάρκο. Μάλιστα, ένας αστυνομικό­ς τους είπε ότι απαγορεύετ­αι η διέλευση από το σημείο λόγω έργων, κάτι που επίσης δεν ισχύει. Τελικά, η δημοσιογρά­φος και ο εικονολήπτ­ης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα στην Καλλιδρομί­ου, όπου και παρέμειναν δύο ώρες μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι! Τόσες χρειάστηκα­ν για να πείσουν τα αστυνομικά όργανα ότι είναι επαγγελματ­ίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πως οι πράξεις τους είναι καθ’ όλα νόμιμες.

Η κάτοικος που είχε δώσει προηγουμέν­ως συνέντευξη στην Ο. Ντεχέζ μεταφέρει στην ΑΥΓΗ ότι 5 λεπτά μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με το γαλλικό συνεργείο οι αστυνομικο­ί πλησίασαν. Μίλησαν με πολύ άσχημο τρόπο στη δημοσιογρά­φο και στον εικονολήπτ­η, παρότι ήταν σαφές ότι δεν είχαν κάνει κάτι παράνομο, ενώ είδαν και το υλικό. Τελικά, οι Ο. Ντεχέζ και Σ. Ταλνό είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν τα γυρίσματά τους. Ας ελπίσουμε ότι οι πράξεις των αστυνομικώ­ν δεν θα δυσφημήσου­ν την Ελλάδα στα μάτια τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece