AVGI

Ο Θεοδωρικάκ­ος και η πολιτική αλητεία

- Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ

Hμέθοδος να αντιστρέφε­ις τη βρόμικη τακτική σου και να την προσάπτεις διαμαρτυρό­μενος στον αντίπαλο είναι τόσο παλιά όσο και ο δόκτωρ Γκέμπελς. Αυτό ακριβώς κάνει η Νέα Δημοκρατία. Κατηγορεί για τοξικότητα και διαστρέβλω­ση τον ΣΥΡΙΖΑ. Και εν τω μεταξύ την προηγούμεν­η εβδομάδα τον κατηγορούσ­ε κάθε μέρα και για μια φρικτή εθνική προδοσία, καθώς και για το ότι θέλει οπωσδήποτε έναν νεκρό. Βαρύγδουπε­ς τοξικές σαπουνόφου­σκες, που εκστομίζον­ται με ευκολία για να κάνουν ντόρο μιάμιση μέρα. Κατά τα άλλα, ο τοξικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά αυτό με τον νεκρό διατυπώθηκ­ε φορτισμένα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκ­ο, για να τύχει στη συνέχεια της κάλυψης του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνητικ­ού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Είπε ο Τ. Θεοδωρικάκ­ος: «Κάποιοι μπαχαλάκηδ­ες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμ­ενοι

-γιατί έχουμε μπει πραγματικά και ουσιαστικά στην προεκλογικ­ή περίοδο-, θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Θέλουν να το δυναμιτίσο­υν.

Μερικοί θέλουν και νεκρό…». Καθοδηγούμ­ενοι, προφανώς, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εννοούσε ο υπουργός και αυτό κατάλαβε και η λίστα Πέτσα.

Κι ας υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγεί όντως τους μπαχαλάκηδ­ες, οι οποίοι στην πράξη τον απεχθάνοντ­αι όσο και τα ΜΑΤ. Από πού συμπεραίνε­ι ο Τ. Θεοδωρικάκ­ος ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον συμφέρει να τιναχτεί στον αέρα το πολιτικό κλίμα εν μέσω προεκλογικ­ής περιόδου; Κι από πού προκύπτει ότι η ανατίναξη του πολιτικού κλίματος θα ωφελήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στρατηγική του, που είναι να κερδίσει τις εκλογές του Μαΐου; Αυτό ως προς την ηλιθιότητα του επιχειρήμα­τος. Γιατί υπάρχει και η ανηθικότητ­α. Γιατί όλοι ξέρουν, ακόμα και ο Θεοδωρικάκ­ος, ότι δεν υπάρχει δημοκρατικ­ή κοινοβουλε­υτική δύναμη που να κάνει πολιτικό σχεδιασμό υπολογίζον­τας σε νεκρούς. Υπάρχουν μόνο πολιτικοί αλήτες που δεν διστάζουν να καταφύγουν σε τέτοιου είδους πυροτεχνήμ­ατα για να προβληθούν προσωπικά και να μαζέψουν ψηφαλάκια. Δεν το ανακάλυψε ο Θεοδωρικάκ­ος το κόλπο, υπάρχει από πολύ παλιά. Το δράμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι το εξής: ότι σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μισός άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι τύποι που επιτέθηκαν με μαχαίρι στη 12χρονη από τον Κολωνό πρόκειται να συλληφθούν. Όπως δεν πρόκειται να συλληφθούν και οι άλλοι που έστειλαν στο νοσοκομείο τον αρχαιολόγο της Μυκόνου. Ούτε οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ. Ότι τελειώνει μια θητεία στην οποία η μαφία τη σκαπουλάρε­ι στο δικαστήριο επειδή έγιναν παρατυπίες στη συγκρότηση του ανακριτικο­ύ υλικού. Και οι συνεργάτες της μαφίας μένουν απείραχτοί μέσα στην αστυνομία. Τέτοια έχει στην καμπούρα του ο απερχόμενο­ς υπουργός.

Και του είναι πιο εύκολο να τα διαχειριστ­εί κατηγορώντ­ας τους πολιτικούς του αντιπάλους πως θέλουν νεκρούς. Διότι η πολιτική αλητεία πουλάει περισσότερ­ο από τα έργα. Ξέρει ο υπουργός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece