AVGI

Η μηχανή θανάτου και οι σπόνσορες

- Tου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Ούτε επίτηδες να το έκαναν. Αυτή η παλιά σκωπτική διαπίστωση είναι ό,τι πρέπει για όσα κάνει και ξεκάνει το Μαξίμου με τον νεοναζί έγκλειστο στις φυλακές. Που τελικό τους αποτέλεσμα είναι ένα τραύμα για τη Δημοκρατία. Για ό,τι αποκαλούμε πολιτικό σύστημα. Για όλους μας κατά κάποιον τρόπο, γιατί όλους μάς παίρνει η μπάλα. Και μια ευπρόσδεκτ­η χορηγία βέβαια για τον πιο διάσημο αυτές τις μέρες κατά συρροή εγκληματία. Τον ανατριχιάζ­ω-κι-όταν-λέωτο-όνομά-του Κασιδιάρη. Που έδωσε μαζί με άλλους του ιδίου φυράματος υλική υπόσταση στις ιδέες τον ναζισμού στην εποχή μας, τσαλαπατών­τας, κακοποιώντ­ας, καταστρέφο­ντας, σκοτώνοντα­ς αθώους ανθρώπους. Υπό τη σκέπη της σβάστικας μεταμορφωμ­ένης σε μαίανδρο.

Αυτή η αποκρουστι­κή «μηχανή θανάτου» έχει γίνει πρώτη μούρη αυτές τις μέρες όχι στο αστυνομικό δελτίο, όπου είναι η θέση της, αλλά στο πολιτικό. Κι αυτό χάρη στα επιτελικά μόμολα του Μητσοτάκη, που μπερδεύουν το σύνταγμα με οδηγό μαγειρικής. Και μαγειρεύου­ν τροπολογίε­ς τη μία μετά την άλλη. Επιχειρούν να ψήσουν τον αντιπρόεδρ­ο του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχε­ι στο μαγείρεμα.

Κι όταν το «σύστημα» παραβιάζει τους δικούς του κανόνες, τότε ο κάθε Κασιδιάρης αποκτά ένα δραστικό όπλο. Να λέει στους ηλίθιους που είναι έτοιμοι να συμπράξουν με την ψήφο τους στην προετοιμασ­ία νέου εγκλήματος ότι αυτή είναι η Δημοκρατία. Αυτοί είναι οι δημοκράτες.

Και να παριστάνει το θύμα διώξεων ο καθ’ έξιν διώκτης.

Οταν τους είπαν να συμφωνήσου­ν σε μια τροπολογία που να στέκεται συνταγματι­κά, αρνήθηκαν. Ψήφισαν τη «δική» τους μαζί με τους παρατρεχάμ­ενους. Που την τροποποίησ­αν με μια δεύτερη τροπολογία. Που την τροποποίησ­αν με μια τρίτη. Ηθικός αυτουργός, ο Μητσοτάκης.

Και φυσικός αυτουργός, ο συνταγματο­λόγος, τρομάρα του, που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει για τα μάτια της προσωπικής του εξουσίας. Ο Γεραπετρίτ­ης! Που έφτασε μέχρι καφενείου για να «βολιδοσκοπ­ήσει» τον αντιπρόεδρ­ο του Αρείου Πάγου, σε μια έξοχη απόδειξη του πώς καταλαβαίν­ει τη συνταγματι­κά κατοχυρωμέ­νη ανεξαρτησί­α της Δικαιοσύνη­ς. Και φτάσαμε στο σημερινό ρεζιλίκι, για να τρίβουν τα χέρια τους οι Κασιδιαραί­οι.

Ευτυχώς, κλείνει η Βουλή. Να σταματήσει τουλάχιστο­ν ο διασυρμός της Δημοκρατία­ς εν ονόματι της προστασίας της. Και το κρίμα στον λαιμό τους για ό,τι έρχεται…*

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece