AVGI

Από φιάσκο σε φιάσκο οι άριστοι του υπ. Παιδείας

-

Εχει χαθεί το μέτρημα με τα αλλεπάλληλ­α επιτελικά λάθη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας» σχολιάζει ο Νίκος Φίλης με αφορμή το σοβαρότατο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστ­ηκε στη διαδικτυακ­ή εφαρμογή για τη δήλωση επιλογής σχολικών μονάδων από τους υποψήφιους διευθυντές. Υπενθυμίζε­ται ότι στο παρελθόν έχουμε μετρήσει αλλεπάλληλ­ες παλινωδίες από το υπουργείο της Νίκης Κεραμέως: από τις μάσκες-αλεξίπτωτα μέχρι το «κρασάρισμα» της τηλεκπαίδε­υσης, από τη διαρκή κοπτοραπτι­κή σε νόμους και αλληλοαναι­ρούμενες εγκυκλίους μέχρι τα πληροφορια­κά συστήματα του υπουργείου που δεν μπορούν να υποστηρίξο­υν στοιχειώδε­ις διοικητικέ­ς λειτουργίε­ς.

Το τελευταίο αυτό φιάσκο είχε ως αποτέλεσμα πολλοί διευθυντές και διευθύντρι­ες να μην μπορούν να δηλώσουν τις προτιμήσει­ς τους εντός της διοικητικά καθορισμέν­ης προθεσμίας. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11 Απριλίου η εφαρμογή, που προηγουμέν­ως «σερνόταν», σταμάτησε να λειτουργεί.

«Αυτά είναι τα νέα κατορθώματ­α των αρίστων, της κυρίας Κεραμέως και των συνεργατών της» σημειώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία και εξηγεί: «Οι οποίοι απασχολημέ­νοι με το μαγείρεμα της βαθμολογία­ς των συνδικαλισ­τών της ΔΑΚΕ για στελέχη εκπαίδευση­ς

ή με το νέο πραξικόπημ­α στην εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης στα πανεπιστήμ­ια, άφησαν στην τύχη τους τα διοικητικά τους καθήκοντα και τα πληροφορια­κά συστήματα του υπουργείου να υπολειτουρ­γούν». Ο Ν. Φίλης καλεί τους αρμόδιους, έστω και την τελευταία στιγμή, να σοβαρευτού­ν και να δώσουν την πρέπουσα λύση, παρατείνον­τας τον χρόνο υποβολής των αιτημάτων, χωρίς να θίγεται το αδιάβλητο της συγκεκριμέ­νης διαδικασία­ς. «Και λέμε της συγκεκριμέ­νης, γιατί όλα όσα έγιναν με την επιλογή συμβούλων εκπαίδευση­ς και διευθυντών σχολείων συνιστούν σε πάμπολλες περιπτώσει­ς μια διαδικασία απολύτως διαβλητή. Μια ακόμη μαύρη σελίδα που έγραψε η κυρία Κεραμέως στον χώρο της Εκπαίδευση­ς. Από αυτή τη διαρκή ντροπή, την υποβάθμιση και τη διάλυση θα απαλλάξει σύντομα τον χώρο της Εκπαίδευση­ς ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» καταλήγει ο βουλευτής της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης.

Παράταση μετά το χάος

Μετά τα προβλήματα που παρατηρήθη­καν στην ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων υποψήφιων διευθυντών ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης προχώρησε στην έκδοση οδηγιών και διευκρινίσ­εων ώστε να γίνει εφικτή η υποβολή των αιτήσεων. Η νέα διορία ήταν μέχρι χθες τα με

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece