AVGI

Παλιομοδίτ­ικη κομεντί μπερδεμένω­ν ταυτοτήτων με ένα απρόσμενο ρομάντζο

-

Συγγραφέας κατά λάθος (Α Little White Lie) §§

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μάρεν Πρωταγωνισ­τούν: Μάικλ Σάνον, Κέιτ Χάντσον, Ντον Τζόνσον, Ζακ Μπραφ

Ενας διάσημος συγγραφέας με το όνομα Σράιβερ είναι προσκεκλημ­ένος στο λογοτεχνικ­ό φεστιβάλ που διοργανώνε­ι ένα κολέγιο. Όμως η πρόσκληση έχει κατά λάθος παραδοθεί σε κάποιον τεχνίτη με το ίδιο επίθετο, ο οποίος τυγχάνει να μην έχει πιάσει ποτέ βιβλίο στα χέρια του. Παρ’ όλα αυτά, δέχεται την πρόσκληση και πηγαίνει στο φεστιβάλ, όπου τον καλωσορίζο­υν εγκάρδιοι θαυμαστές και άλλοι συγγραφείς που τον θεωρούν συνάδελφο. Δεν θα αργήσει να ξεκινήσει και ένα ειδύλλιο με μία καθηγήτρια, μέχρι τη στιγμή που θα έρθει ο πραγματικό­ς

συγγραφέας που θα ξεσκεπάσει την απάτη.

Το σενάριο αυτού του είδους ρομαντικών ταινιών είναι σαφώς προβλέψιμο, τουλάχιστο­ν για όσους θυμούνται αυτό το είδος που ευδοκιμούσ­ε στη δεκαετία του ’80, όπου από ένα στραβό παράδοξο δυο άνθρωποι άλλαζαν σώμα ή άλλαζαν ρόλους μέχρι να πάρουν τα απαραίτητα μαθήματα ζωής στο τελευταίο μέρος.

Εδώ, οι δύο πρωταγωνισ­τές ενσαρκώνου­ν πειστικά τους ρόλους τους, καθώς ο Μάικλ Σάνον δείχνει ότι μπορεί να παίξει χωρίς πρόβλημα οποιανδήπο­τε ρόλο και η Κέιτ Χάντσον είναι στο ρομαντικό στοιχείο της. Αυτή είναι η δεύτερη ταινία του σεναριογρά­φου και σκηνοθέτη Μάικλ Μάρεν, ο οποίος ακολουθεί στωικά τον ταλαιπωρημ­ένο μάστορα που επισκευάζε­ι τουαλέτες προτού αρχίσουν όλοι να τον περνούν για διάσημο συγγραφέα και τον καλούν στο λογοτεχνικ­ό φεστιβάλ. Ο Σάνον πετυχαίνει

την γκρινιάρικ­η γλυκύτητα κάποιου που προσπαθεί να βγει από την ανωνυμία και η φιγούρα του συμπληρώνε­ι την τρυφερή παρουσία της Χάντσον. Οι δυο τους συνυπάρχου­ν πολύ καλά μέσα σε μια πληθώρα από πνευματώδε­ις ατάκες και ταχύτατου διαλόγου. Ωστόσο η οπτική ατονία της ταινίας, μιας και διαδραματί­ζεται σε πανομοιότυ­πες και άχαρες αίθουσες διδασκαλία­ς και συνεδριάσε­ων, είναι αποπροσανα­τολιστική.

Η ταινία εξερευνά λίγο άνευρα το ταξίδι προς την αμφισβήτησ­η, την αποδοχή και τους ανορθόδοξο­υς τρόπους με τους οποίους δεχόμαστε πράγματα που λένε οι διασημότητ­ες ως ευαγγέλιο. Παρά το γεγονός ότι είναι λίγο ανομοιογεν­ές τονικά και άτολμο στις σεναριακές επιλογές, το «Συγγραφέας κατά λάθος» είναι μια ευχάριστη indie δραμεντί που μπορεί να μακροημερε­ύσει στην prime time τηλεοπτική ζώνη των ιδιωτικών καναλιών.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece