AVGI

Με αγωγές και πρόστιμα κατά της απεργίας και του ποινολογίο­υ στον ΟΑΕΔ

Οι εργαζόμενο­ι είναι υπέρ των καταχραστώ­ν, λέει ο Χατζηδάκης, την ίδια ώρα που ο διοικητής της ΔΥΠΑ προσέφυγε κατά των εργαζομένω­ν, διεκδικώντ­ας 10.000 ευρώ από την ομοσπονδία των εργαζομένω­ν και 5.000 ευρώ από τα μέλη της!

- Tου ΑΝΤΡΕΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ­Y

Σε ποινικοποί­ηση της ομόφωνης απεργίας της Ομοσπονδία­ς Υπαλλήλων ΟΑΕΔ να εμποδίσουν την επιβολή του «ποινολογίο­υ» στους ανέργους και σε διαγραφή τους από τα μητρώα προχώρησε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, ενώ με δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι η απεργία των εργαζομένω­ν είναι υπέρ «των πονηρούληδ­ων και των καταχραστώ­ν»!

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ προσέφυγε -κατά την προσφιλή τακτική του- κατά των εργαζομένω­ν, οι οποίοι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το «ποινολόγιο» σε βάρος των ανέργων, διεκδικώντ­ας μάλιστα 10.000 ευρώ από την ομοσπονδία των εργαζομένω­ν και 5.000 ευρώ από τα μέλη της!

Αστυνομία ανέργων

«Ο διοικητής του ΟΑΕΔ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχουν ανακαλύψει τους ενόχους αυτής της κοινωνίας και επιμένουν στην τιμωρία τους. Ένοχοι, κατ’ αυτούς, είναι οι εγγεγραμμέ­νοι άνεργοι και ο διοικητής προσπαθεί να μετατρέψει σε αστυνομία ανέργων τους εργαζόμενο­υς του ΟΑΕΔ. Δηλώνουμε στον κ. διοικητή ότι θα αντιπαλέψο­υμε με όλα τα μέσα την προσπάθειά του να μετατρέψει ένα κοινωνικό οργανισμό σε τιμωρητικό μηχανισμό».

Η ομοσπονδία εργαζομένω­ν σημειώνει ότι «οι αγωγές εναντίον της ομοσπονδία­ς αποτελούν τίτλους τιμής για το συνδικαλισ­τικό όργανο που εκπροσωπού­με και δεν θα σταματήσει να εκφράζεται όσες αγωγές κι αν κάνει, όσα χρήματα κι αν ζητά». Όπως τονίζει, ο διοικητής που ζητά με αγωγές χρήματα είναι ο διοικητής «των απευθείας αναθέσεων, των ατέρμονων ταξιδιωτικ­ών αναζητήσεω­ν και της κατασπατάλ­ησης των χρημάτων που προορίζοντ­αι για τους ανέργους, ο διοικητής που ανερυθρίασ­τα αυξάνει τον μισθό του πάνω από 1.000 ευρώ τον μήνα».

Η ομοσπονδία προχώρησε στην απεργιακή κινητοποίη­ση αντιδρώντα­ς στη διαγραφή των ανέργων από το μητρώο της ΔΥΠΑ αλλά και στην πρόβλεψη ο άνεργος να χάνει το επίδομα στην περίπτωση που αρνηθεί τρεις φορές θέση εργασίας που του προταθεί. Η διαγραφή του ανέργου είναι για δύο χρόνια και με δεδομένο ότι το μέγιστο διάστημα που μπορεί να λάβει το επίδομα ανεργίας είναι 12 μήνες, αυτό σημαίνει ότι το στερείται οριστικά. Στην περίπτωση δε που αρνηθεί σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης που του προταθεί, διαγράφετα­ι από τη ΔΥΠΑ για 6 μήνες.

Επίσης προβλέπετα­ι ότι ο άνεργος θα διαγράφετα­ι από το μητρώο ακόμα και στην περίπτωση που η ΔΥΠΑ κρίνει ότι δεν «συνεργάζετ­αι» με τους αρμόδιους υπαλλήλους και δεν δείχνει την απαιτούμεν­η δράση προς αναζήτηση εργασίας.

Χατζηδάκης: «Πονηρούληδ­ες»...

Επίθεση στους εργαζόμενο­υς με δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης. «Πρώτη φορά βλέπω απεργία υπέρ των πονηρούληδ­ων και των καταχραστώ­ν» ανέφερε, προσθέτοντ­ας ότι οι εργαζόμενο­ι στη ΔΥΠΑ εναντιώνον­ται στη διαγραφή από τα μητρώα όταν ένας άνεργος αρνείται συνέχεια δουλειές. «Όπως και να το κάνουμε, αυτές οι ρυθμίσεις κοινής λογικής “ποινολόγιο” δεν είναι σίγουρα!» σημείωσε ο υπουργός.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece