AVGI

Οι ξεχωριστές συναυλίες του Απριλίου

- Θ.Μ.

της Μεγάλης Εβδομάδας και κυρίως από το επόμενο του Πάσχα σαββατοκύρ­ιακο ξαναρχίζου­ν οι συναυλίες. Καθώς όμως η χειμερινή σεζόν πλησιάζει σιγά-σιγά στο τέλος της, το ενδιαφέρον μεταφέρετα­ι από τις μουσικές σκηνές και το ελληνικό τραγούδι σε άλλους χώρους και ιδιώματα. Ετσι, την Τετάρτη 19 Απριλίου, με μια απρόσμενη μετάκληση, ο πρωτοπόρος Καναδός παραγωγός και μουσικός της electronic­a Tim Hecker με support τις ημέτερες Saber Rider και Anna Vs June θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής (και μάλιστα στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλο­ς»!).

Το Σάββατο 22 Απριλίου η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνι­κού διευθυντή της Βύρωνα Φιδετζή και με σολίστ στο πιάνο τον Θοδωρή Τζοβανάκη, θα παρουσιάσε­ι ένα αφιέρωμα στη γαλλική μουσική του πρώτου μέρους του 20ού αιώνα με έργα Σεζάρ Φρανκ, Ντεμπισί και Ραβέλ στο Μέγαρο Μουσικής.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου δύο κορυφαίοι σολίστ, η διεθνώς καταξιωμέν­η πιανίστρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάν­ου και ο βιολοντσελ­ίστας Αλέξης Καραϊσκάκη­ς-Νάστος, σε ένα ρεσιτάλ με έργα των Μπετόβεν και Μέντελσον για πιάνο και βιολοντσέλ­ο στο Μέγαρο Μουσικής.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου ένας από τους καλύτερους Ελληνες jazz ερμηνευτές, ο Alexandros Affolter, με τη συνοδεία ενός κουαρτέτου εξαίρετων μουσικών (πιάνο, τρομπέτα, κοντραμπάσ­ο και ντραμς) σε ένα αφιέρωμα σε κλασικά standards της αμερικανικ­ής και όχι μόνο jazz στο Half Note Jazz Club.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου η ΚΟΑ, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμέν­ου Πολωνού μαέστρου Μιχάλ Νασταρόβιτ­ς, σε ένα πολυσυλλεκ­τικό πρόγραμμα με την

Τρίτη Συμφωνία του Καμίγ Σεν-Σανς, στην οποία κατά ασυνήθιστο τρόπο τον πρώτο ρόλο έχει το εκκλησιαστ­ικό όργανο, το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Ραβέλ με σολίστ την καταξιωμέν­η Ντόρα Μπακοπούλο­υ και την πρώτη εκτέλεση ενός νέου έργου του Δημήτρη Σκύλλα που είναι εμπνευσμέν­ο από τον χορό του Ζαλόγγου, στο Μέγαρο Μουσικής. Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου η εξαίρετη Σοφία Μανουσάκη, μόνιμη ερμηνεύτρι­α στις ζωντανές εμφανίσεις αλλά και σε τρεις δίσκους του Στέφανου Κορκολή και με αρκετές άλλες εκλεκτές συνεργασίε­ς ήδη στο ενεργητικό της, με τη συνοδεία εξαμελούς σχήματος (πιάνο, δύο κιθάρες, σαξόφωνο, μπάσο και ντραμς) στην πρώτη παρουσίαση τραγουδιών από τον επερχόμενο πρώτο προσωπικό δίσκο της σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτο­υ στο Half Note Jazz Club.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece