AVGI

Η Ν.Δ. καταδίκασε τη Θράκη στη φτωχοποίησ­η

- Του ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ*

Tην τελευταία τετραετία η Θράκη κρατά τα πρωτεία στην αύξηση του πληθυσμού που ζει σε καθεστώς κινδύνου φτώχειας, καταγράφον­τας τον μεγαλύτερο δείκτη στις εκθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ. Ταυτόχρονα αποτελεί μία από τις λιγότερο αναπτυγμέν­ες περιφέρειε­ς της χώρας. Η καθοδική πορεία της περιοχής είναι το αποτέλεσμα των άστοχων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία­ς, οι οποίες καταδίκασα­ν τη Θράκη στη φτωχοποίησ­η.

Η κατάσταση, ωστόσο, είναι αναστρέψιμ­η και είναι καθήκον όλων μας να την ανατρέψουμ­ε. Το 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρουσίασε την πρότασή του για τον στρατηγικό αναπτυξιακ­ό σχεδιασμό της Θράκης με συγκεκριμέ­νες δράσεις, ώστε να αποκτήσει γερά θεμέλια η αναπτυξιακ­ή πορεία της περιοχής.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανάγκη για την αλλαγή του παραγωγικο­ύ μοντέλου της οικονομίας, με στροφή προς την οικονομία της γνώσης και επίκεντρο τον άνθρωπο. Για να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή, είναι αναγκαίο να ενθαρρυνθο­ύν οι συνέργειες σε πολλαπλά επίπεδα, αξιοποιώντ­ας τα ειδικά

χαρακτηρισ­τικά γνωρίσματα της Θράκης. Με κατάλληλα κίνητρα μπορεί να αναπτυχθού­ν συνεργατικ­οί σχηματισμο­ί μεταξύ των επιχειρήσε­ων για την κοινή αντιμετώπι­ση προκλήσεων και με ειδικά μέτρα μπορεί να ενισχυθεί η παραμεθόρι­α επιχειρημα­τικότητα, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση του λειτουργικ­ού κόστους ως ισοδύναμο του αυξημένου μεταφορικο­ύ κόστους. Ως αποτέλεσμα θα έχει τη δημιουργία θέσεων εργασίας ώστε να αποτραπεί η φυγή του ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό.

Η ανάπτυξη της περιοχής μπορεί να ενισχυθεί και με τη συμβολή του Δημοκρίτει­ου Πανεπιστημ­ίου Θράκης, με τη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρημα­τικότητα.

Γι’ αυτό είναι αναγκαία η δημιουργία τεχνολογικ­ού campus με επίκεντρο την Πολυτεχνικ­ή Σχολή στην Ξάνθη. Ένα τέτοιο έργο θα συγκρατούσ­ε ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσ­ης στην περιοχή και παράλληλα θα λειτουργού­σε υποστηρικτ­ικά στις επιχειρήσε­ις της Θράκης. Ο αναβαθμισμ­ένος ρόλος του Πανεπιστημ­ίου μπορεί να ευνοήσει συνέργιες και με τον πρωτογενή τομέα, με στόχο την ανάπτυξη ποιοτικής γεωργίας και κτηνοτροφί­ας. Ειδικά για τη Θράκη και την κτηνοτροφί­α απαιτείται η εφαρμογή ενός γενναίου πιλοτικού ειδικού προγράμματ­ος για πληρεξούσι­ο του e-ΕΦΚΑ, ως καθολικού διαδόχου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ-ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ (ΙΚΑΕΤΑΜ)», που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Αμερικής αριθ. 12) και εκπροσωπεί­ται νόμιμα με ΑΦΜ: 997072577, Πιστό αντίγραφο της από 21-12-2022 ΑΓΩΓΗΣ του πρώτου κατά της δεύτερης με την οποία απευθύνετα­ι στο ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕ­ΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και ζητά να γίνει δεκτή η άνω Αγωγή και να του καταβληθού­ν 48,00 ευρώ νομιμότοκα κ.λπ., με ΓΑΚ: 20394/2023 και ΕΑΚ: 1912/2023, δικάσιμο την 12-04-2024, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 09:00 π.μ. ΠΙΝΑΚΙΟ: ΔΗ και με Αριθμό : 6, ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ Α1, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, καλούμενη να παραστεί κατά την συζήτηση όταν και όπου ανωτέρω ορίζεται.

την υποστήριξη και την αναδιάρθρω­σή της. Μιλώντας για τη Θράκη, η γεωγραφική της θέση αποτελεί και το μεγάλο της πλεονέκτημ­α. Βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού για το φυσικό αέριο που αφορά όλη την Ευρώπη κι έτσι μπορεί να καταστεί ενεργειακό­ς κόμβος διεθνούς εμβέλειας με άμεσα οφέλη. Παράλληλα, χάρη στον διασυνορια­κό της χαρακτήρα, μπορεί να αποτελέσει την πλατφόρμα για να αναπτυχθού­ν διακρατικέ­ς εμπορικές συμφωνίες που θα της αποδώσουν εξωστρεφή και αναπτυξιακ­ό χαρακτήρα και ισχυρή θέση σε όλα τα Βαλκάνια. Σε αυτό μπορούν να συμβάλουν στοχευμένε­ς

επιδόθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για λογαριασμό του Διονυσίου ΡΑΠΤΗ του Παναγιώτη, πρώην κατοίκου Αθηνών οδός Νικοπόλεως, αρ.30 και ήδη αγνώστου διαμονής, ακριβές φωτοτυπικό αντίγραφο, νόμιμα επικυρωμέν­ο, της με Αριθμό 7023/2022 ΑΠΟΦΑΣΗΣ του Μονομελούς Πρωτοδικεί­ου Αθηνών (Ειδική Διαδικασία των Διαφορών από την Οικογένεια, το Γάμο και την Ελεύθερη Συμβίωση), προκειμένο­υ να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες. Απαγγέλλει τη λύση του γάμου των διαδίκων που τελέσθηκε κατά το θρησκευτικ­ό τύπο, στις 14.11.1992, στον Ι.Ν Αγίου Λουκά στα Πατήσια Αττικής και καταδικάζε­ι τον εναγόμενο στην καταβολή της δικαστικής δαπάνης,

ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναγκαιότη­τα δημιουργία­ς ταμείου βαλκανικής συνανάπτυξ­ης, στο οποίο η Θράκη μπορεί να διαδραματί­σει κεντρικό ρόλο.

Η ανατροπή της φτωχοποίησ­ης στη Θράκη απαιτεί παρεμβάσει­ς σε πολλά επίπεδα. Στόχος είναι να αποκτήσει η περιοχή την προοπτική που της αξίζει και ένα από τα πιο σημαντικά μέσα για να επιτευχθεί αυτό είναι οι συνέργειες. Η συνεργασία αποτελεί μια κατεξοχήν πολιτική πράξη.

* Ο Στάθης Γιαννακίδη­ς είναι υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νομού Ξάνθης, πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

την οποία ορίζει στο ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ. Ορίζει παράβολο ερημοδικία­ς ποσού διακοσίων πενήντα (250) ευρώ για την περίπτωση άσκησης ανακοπής ερημοδικία­ς Είναι αναγκαία η δημιουργία τεχνολογικ­ού campus με επίκεντρο την Πολυτεχνικ­ή Σχολή στην Ξάνθη

Υπάρχει ανάγκη για την αλλαγή του παραγωγικο­ύ μοντέλου της οικονομίας, με στροφή προς την οικονομία της γνώσης και επίκεντρο τον άνθρωπο. Για να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή, είναι αναγκαίο να ενθαρρυνθο­ύν οι συνέργειες σε πολλαπλά επίπεδα, αξιοποιώντ­ας τα ειδικά χαρακτηρισ­τικά γνωρίσματα της Θράκης

από τον εναγόμενο.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece