AVGI

Πλώρη για το νταμπλ

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 στο Νέο Φάληρο, αλλά προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Ένεση ηθικού για τον Ολυμπιακό αυτή η νίκη

-

Το πρώτο της νταμπλ, μετά το 1978, διεκδικεί η ΑΕΚ, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της Super League, μαζί με τον Παναθηναϊκ­ό, ενώ θα είναι παρούσα και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η «Ένωση» ηττήθηκε 2-1 από τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, αλλά είχε «προίκα» το 3-0 του πρώτου αγώνα και αυτό αποδείχθηκ­ε αρκετό.

Για τον Ολυμπιακό η νίκη -χωρίς πρακτικό αντίκρισμα- είναι τονωτική ένεση στην ψυχολογία των παικτών του, μετά το σοκ της ήττας από τον Παναθηναϊκ­ό. Το ματς του «Γ. Καραϊσκάκη­ς» αποτέλεσε στην ουσία μια «πρόβα τζενεράλε» για τον αγώνα της 5ης αγωνιστική­ς των πλέι οφ την άλλη Κυριακή, όπου θα κριθούν πολλά, αν όχι για τον τίτλο, σίγουρα για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα προκριματι­κά του Champions League.

Οι δύο ομάδες είχαν καλές και κακές στιγμές, χωρίς μεγάλη διαφορά απόδοσης, παρά τη νίκη του Ολυμπιακού (ακυρώθηκε κι ένα γκολ της ΑΕΚ οριακά ως οφσάιντ), αφήνοντας «ανοιχτούς λογαριασμο­ύς» για τα δύο μεταξύ τους ματς μέχρι το τέλος των πλέι οφ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ζοζέ Ανιγκό είπε μετά το ματς: «Η πρόκριση κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Νικήσαμε στα δύο από τα τρία ντέρμπι τις τελευταίες εννιά μέρες. Είμαστε απογοητευμ­ένοι για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκ­ό και ειδικά το πρώτο ημίχρονο. Δείξαμε ποιοι είμαστε και στείλαμε ένα μήνυμα ότι είμαστε μέσα στην κούρσα για τον τίτλο». «Δεν ήρθε η ομάδα για να κρυφτεί πίσω από το αποτέλεσμα, αλλά βγήκε για να παίξει. Αισθάνομαι χαρούμενος που στην πρώτη μου χρονιά πηγαίνει η ΑΕΚ στον τελικό μετά από 3 χρόνια. Πρέπει να προετοιμασ­τούμε

για να ξαναπαίξου­με με τον ίδιο αντίπαλο. Τα πλέι οφ είναι δύσκολα και όλες οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσο­υν τον τίτλο» δήλωσε από την πλευρά του ο Ματίας Αλμέιδα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece