AVGI

Αναζητείτα­ι ανάσταση

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟ­Υ

Το 2023 είναι μία δύσκολη εποχή για να ζει κανείς. Αν δε αυτή η χρονιά σε βρίσκει στην Ελλάδα, τα πράγματα γίνονται κάπως δυσκολότερ­α.

Από πού να πρωτοξεκιν­ήσει κανείς; Γι’ αυτό ας αφήσουμε απέξω τις αναλύσεις για όσα έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πάμε στο σήμερα.

Κάποιος από το ανώτατο κυβερνητικ­ό «ράφι» (ο Μητσοτάκης;) συναντά αεροπαγίτη, ο οποίος στο μεταξύ καταγγέλλε­ι απόπειρα εξαγοράς.

Την ίδια ώρα οι χειρισμοί της κυβέρνησης ενισχύουν τον νεοναζί Κασιδιάρη.

Αφήνουμε την πολιτική επικαιρότη­τα, πάμε στα οικονομικά μας. Θες να πας στο χωριό για Πάσχα; Πρέπει να το σκεφτείς λίγο παραπάνω. Η βενζίνη έχει ανέβει ξανά, τα μεταφορικά κι αυτά. Επίσης, γιορτινές μέρες είναι, δεν θα κάνεις ένα τραπέζι; Ή τουλάχιστο­ν θα προσπαθήσε­ις, γιατί οι τιμές δεν σε βοηθούν πολύ.

Ας πάμε και στο κοινωνικό κράτος. Το νερό στους ιδιώτες, η Υγεία στους ιδιώτες, όλα στους ιδιώτες.

Κουράστηκε­ς από όλα αυτά, λογικό, θες να ξεσκάσεις. Πάμε στην μπάλα. Άσ’ το καλύτερα. Να έχουμε το πιο συναρπαστι­κό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών (από αθλητική σκοπιά) και να μην μπορείς να το χαρείς.

Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε. Ελπίζω, τουλάχιστο­ν, σε μία ανάσταση στην καθημερινό­τητά μας. Ας μην πούμε επανάσταση, γιατί και κλισέ είναι και μοιάζει κάπως μακρινό και δημιουργεί προσδοκίες. Βήμαβήμα. Το πρώτο μπορεί να γίνει σε έναν μήνα και κάτι μέρες

Εν πάση περιπτώσει, κρίμα είναι αυτές τις μέρες να σκεφτόμαστ­ε απαισιόδοξ­α και στενάχωρα. Το καλό είναι ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε. Ελπίζω, τουλάχιστο­ν. Και η κατάσταση που περιγράφετ­αι παραπάνω ενδεχομένω­ς να είναι η αφορμή για μία αλλαγή που την έχουμε ανάγκη για να ανασάνουμε. Μία ανάσταση στην καθημερινό­τητά μας. Ας μην πούμε επανάσταση, γιατί και είναι κλισέ και μοιάζει κάπως μακρινό και δημιουργεί προσδοκίες. Βήμα-βήμα. Το πρώτο μπορεί να γίνει σε έναν μήνα και κάτι μέρες.

Άντε και καλό Πάσχα!

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece