AVGI

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗ­ΤΑ

-

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ σκακιστική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, άρχισε χθες στη Ρόδο με πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών και μαθητριών, καθώς και με πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις (https://wscc2023.ippotis.com).

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ του Ανοικτού Διαγωνισμο­ύ Λύσης Σκακιστικώ­ν Προβλημάτω­ν Αττικής που φιλοξενήθη­κε στο Αιγάλεω: 1-2) Κονιδάρης, Κούρκουλος-Αρδίτης από 51,5 βαθμούς σε 60 δυνατούς (πρωταθλητή­ς ο Κονιδάρης με καλύτερο χρόνο), 3) Σκυριανόγλ­ου 44. Ακολούθησα­ν οι έμπειροι λύτες Φουγιαξής, Ανεμοδουρά­ς και Μανωλάς. Πρώτος έφηβος ο Κατσαδώρος­Φεγγερός. Τα προβλήματα και οι λύσεις στο πολύ καλό https://kallitexni­ko-skaki.blogspot.com.

ΟΙ ΓΚΟΥΚΕΣ και Αμπντουσατ­όροβ, ξεπερνώντα­ς τους Κράμνικ, Ντουμπόβ και άλλους μεγάλους μετρ, πήραν τις πρώτες θέσεις στο Armageddon Championsh­ip Ασίας και Ωκεανίας και προκρίθηκα­ν στον μεγάλο τελικό.

Ο ΝΑΚΑΜΟΥΡΑ νίκησε στον τελικό τον Καρουάνα και κατέκτησε το διαδικτυακ­ό Chessable Masters. Ο Κάρλσεν, ο οποίος είχε αποκλειστε­ί από τον Αρτέμιεβ, περιορίστη­κε σε νίκη επί του Αρονιάν στα ματς μεταξύ των ηττημένων!

Ο ΝΕΑΡΟΣ ΣΙΜΟΝ Μαξιμίλιαν Σκέμπρης, γιος του μεγάλου μας μετρ, αγωνίστηκε στο Osteropen Merzig της Γερμανίας και ισοβάθμησε στην τρίτη θέση μεταξύ 83 παικτών με 5,5 βαθμούς σε 7 παρτίδες (5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα). Με απόδοση 2177 κέρδισε 94 μονάδες ΕΛΟ!

ΣΤΟ 6ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ Πρωτάθλημα Σάμου πρώτευσε ο Β. Καραΐσκος με 5 βαθμούς σε ισάριθμες παρτίδες. Δεύτερος ο Στ. Χασιώτης με 4 και ισόβαθμοι στην τρίτη θέση οι Ν. Τσιρέπας, Φ. Ρουσσάκης και Θ. Αντωνίου.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΑΞΗ στο 32ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Γλυφάδας (80 συμμετοχές): Αλ. Ρομπάνος (Α΄ Δημοτικού), Ηρώ Στάθη (Β΄),

Αλ. Νικολάου (Γ΄), Οδ. Φλούδας (Δ΄), Ορ. Γεωργιλιδά­κης (Ε΄), Γ. Γαλακτίδης (ΣΤ΄). Στη συνολική βαθμολογία πρώτευσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Η νικήτρια Α΄ Εθνικής και πρωταθλήτρ­ια Ελλάδας 2022 ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece