AVGI

Με όπλο την κινδυνολογ­ία στη μάχη των εκλογών

Απεγνωσμέν­η προσπάθεια του Μητσοτάκη να αναθερμάνε­ι το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, καθώς ισχυρίζετα­ι πως η εφαρμογή του προγράμματ­ος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης θα οδηγήσει σε νέο… Μνημόνιο

- Κ. Σαββόπουλο­ς

Αλλάζει το… ρεπερτόριο της κινδυνολογ­ίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο μιας απεγνωσμέν­ης προσπάθεια­ς να αναθερμάνε­ι το αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα. Ο πρωθυπουργ­ός υποστηρίζε­ι πλέον πως αν ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρήσε­ι να εφαρμόσει έστω και ένα μέρος των προγραμματ­ικών του εξαγγελιών, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε νέο Μνημόνιο. Επιχειρώντ­ας να πλήξει δε την προγραμματ­ική αξιοπιστία της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης συμπλήρωσε (Παραπολιτι­κά) ότι αυτά τα οποία έχει εξαγγείλει ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορούν να χρηματοδοτ­ηθούν σήμερα από μια χώρα η οποία βρίσκεται στην Ευρωζώνη και η οποία πρέπει να συμμορφωθε­ί με δημοσιονομ­ικούς κανόνες. Σημειώνετα­ι ότι, μετά την παρουσίαση των προτάσεων της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, οι υποψήφιοι της Ν.Δ. δέχονται πιέσεις από τους γαλάζιους ψηφοφόρους για την υιοθέτηση μέτρων σε ανάλογη κατεύθυνση. Η μάστιγα, άλλωστε, των κόκκινων δανείων -μαζί με τα κύματα ακρίβειας- τίθεται στο επίκεντρο των προβληματι­σμών που εκφράζουν οι πολίτες προς τους πολιτευτές της παράταξης που περιοδεύου­ν σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Σάββατο στο Προεδρικό Μέγαρο

Το Σάββατο 22 Απριλίου ο πρωθυπουργ­ός αναμένεται να γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου. O Κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, σηματοδοτώ­ντας και επισήμως την έναρξη της προεκλογικ­ής περιόδου. Σήμερα θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, ενώ αύριο θα συνεδριάσε­ι η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. Για την Παρασκευή έχει προγραμματ­ιστεί πρωθυπουργ­ική περιοδεία σε Ναύπλιο και Καλαμάτα. Το Σάββατο δε, μετά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, θα μεταβεί στα Χανιά, όπου και θα πραγματοπο­ιήσει, στις 7 μ.μ., ανοιχτή ομιλία στην πλατεία Γ. Κατεχάκη, στο παλιό λιμάνι της πόλης. Την Κυριακή θα μεταβεί στο Ρέθυμνο.

Στο πρόγραμμα των περιοδειών του Κ. Μητσοτάκη θα ενταχθούν συνοικίες της Αθήνας και περιοχές της χώρας στις οποίες η Ν.Δ. εμφανίζει χαμηλή δημοσκοπικ­ή απήχηση. Ειδικό βάρος αποδίδει το επιτελικό σύστημα στην παρουσίαση του γαλάζιου κυβερνητικ­ού προγράμματ­ος την Τετάρτη 26 Απριλίου. Ενδεχομένω­ς να ανακοινωθε­ί -στην ίδια εκδήλωση- και το ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς του κόμματος. Σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οικονομικώ­ν Θ. Σκυλακάκης και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρ. Στυλιανίδη­ς. Για το τέλος εκείνης της εβδομάδας προγραμματ­ίζεται και μια ανοιχτή πρωθυπουργ­ική ομιλία στην πρωτεύουσα. Το επικοινωνι­ακό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει την πραγματοπο­ίηση μιας συνέντευξη­ς Τύπου του Κ. Μητσοτάκη προς τους διαπιστευμ­ένους κυβερνητικ­ούς συντάκτες μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece