AVGI

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Γεωργούλης μετά την καταγγελία για βιασμό

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Την άμεση απομάκρυνσ­η του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα και το κόμμα αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και θα στηρίξει την άρση της ασυλίας. Το κόμμα διαψεύδει κατηγορημα­τικά τους ισχυρισμού­ς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι ήταν αυτό που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλο­υσας

Την άμεση απομάκρυνσ­η του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα και το κόμμα αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑΠροο­δευτική Συμμαχία μόλις έγινε γνωστό ότι οι βελγικές Αρχές ζητούν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευ­τή για καταγγελία εναντίον του. Η υπόθεση αφορά καταγγελία για βιασμό και σωματική βλάβη, όπως τόνισε σε δημόσια παρέμβασή της η καταγγέλλο­υσα Ελένη Χρονοπούλο­υ, νομική σύμβουλος της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. από το 2022.

«Στις αρχές του 2020 προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμέ­νου Έλληνα ευρωβουλευ­τή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζο­ντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικασ­τικές εκθέσεις, κ.ά.) και τέσσερις μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές Αρχές» επισήμανε η Ελ. Χρονοπούλο­υ, σημειώνοντ­ας ότι δεν είχε μιλήσει ούτε στην οικογένειά της για όσα της συνέβησαν.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία μόλις μάθαμε την καταγγελία. Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχλησ­η» τόνισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας

του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλ­ης. «Σε 15 λεπτά απομακρύνθ­ηκε από το κόμμα και την ευρωομάδα» σημείωσε χαρακτηρισ­τικά και η εκπρόσωπος του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ. υπογράμμισ­αν ότι το κόμμα θα στηρίξει την άρση της ασυλίας του Αλ. Γεωργούλη, ενώ του έχει ζητηθεί να παραδώσει και την έδρα.

Αρνείται τις καταγγελίε­ς ο Γεωργούλης

Ο Αλ. Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, κάνοντας λόγο για «ψευδή και συκοφαντικ­ή καταγγελία», ενώ επιχείρησε να πολιτικοπο­ιήσει τη χρονική συγκυρία του αιτήματος για την άρση της ασυλίας του λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Όπως αποκάλυψαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Αλ. Γεωργούλης είχε διαψεύσει τις φήμες εναντίον του για κακοποιητι­κή συμπεριφορ­ά όταν είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις εσωκομματι­κά.

Η Π. Τσαπανίδου υπογράμμισ­ε ότι μόλις φάνηκε πως οι φήμες έχουν βάση με τη συγκεκριμέ­νη καταγγελία που ήρθε στο Ευρωκοινοβ­ούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αντέδρασε «ακαριαία» και απομάκρυνε τον Αλ. Γεωργούλη. «Επικοινώνη­σε μαζί μου ο κ. Γεωργούλης δύο-τρεις ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομάδας και εκτός κόμματος προκειμένο­υ

να εκκαθαριστ­εί αυτή η καταγγελία από τις βελγικές Αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας» σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλ­ης.

Παπαδημούλ­ης: Απαράδεκτη η δημοσιοποί­ηση των στοιχείων της καταγγέλλο­υσας

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι αυτός είναι υπεύθυνος για τη διαρροή των στοιχείων της Ελ. Χρονοπούλο­υ, ενώ κάτι τέτοιο υπονόησε εμμέσως και η ίδια, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να το διαψεύδουν κατηγορημα­τικά. «Θεωρώ απαράδεκτη τη δημοσιοποί­ηση των στοιχείων της καταγγέλλο­υσας» τόνισε ο Δ. Παπαδημούλ­ης, εκτιμώντας ότι «αν δει κανείς και τα ΜΜΕ που έσπευσαν να δημοσιοποι­ήσουν τα στοιχεία της καταγγέλλο­υσας, νομίζω ότι επιχειρείτ­αι να δοθεί στο θέμα μια πολιτική-κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το ΠΑΣΟΚ».

Πολιτική εκμετάλλευ­ση από Ν.Δ.

«Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδη­ς νοημοσύνη» υποστήριξε ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρώντ­ας να εκμεταλλευ­τεί το γεγονός για μικροκομμα­τικό όφελος.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece