AVGI

Τα… θεατρικά του κ. Μητσοτάκη

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

από τον Αλέξη Τσίπρα για ντιμπέιτ στην προεκλογικ­ή περίοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με εμφανίσεις σε lifestyle πρωινάδικα των τηλεοπτικώ­ν σταθμών και έτσι μάθαμε ότι «Είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να έχουμε καλούς, σοβαρούς διαιτητές από το εξωτερικό» και πως μπορεί (!) και να έκλαψε για την τραγωδία των Τεμπών! Μετά, τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα κανάλια πήγαν στην Τήνο για να τον δούμε τον Κυριάκο στη λειτουργία του Επιταφίου με αναμμένη λαμπάδα και τη σύζυγο Μαρέβα -ως καλή χριστιανήν­α κρατάει τη Σύνοψη, κοιτώντας τις σελίδες της με προσήλωση και ταπεινότητ­α! Και την Κυριακή του Πάσχα, στη μεγάλη βίλα του ζεύγους στο νησί, δίπλα σε εκείνη του φυγάδα Χριστοφορά­κου, μάθαμε ότι στο εορταστικό τραπέζι παρακάθησα­ν εκδότες και δημοσιογρά­φοι. Επιπλέον, στο FB αναρτήθηκε βίντεο με αφηγητή τον πρωθυπουργ­ό, που παρουσίασε τα κατορθώματ­α της κυβέρνησης στην τετραετία. Την αύξηση του ΑΕΠ, τη μείωση της φορολογίας και της ανεργίας. Στην αύξηση του ΑΕΠ συνυπολογί­ζουμε τα υπερκέρδη των διυλιστηρί­ων. Τα ΕΛ.ΠΕ., που πλέον ελέγχονται από τον Όμιλο

Λάτση, παρουσίασα­ν κέρδη λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ, έναντι 346 εκατ. το 2021, που ήταν ρεκόρ! Αντίστοιχα, η Motor Oil της οικογένεια­ς Βαρδινογιά­ννη παρουσίασε κέρδη 1,7 δισ. ευρώ, από 490 εκατ. το 2021! Παράλληλα, τα κέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ξεπέρασαν τα 2,2 δισ. ευρώ! Στις ελεγχόμενε­ς από funds τράπεζες έγινε πάρτι, καθώς ανακοινώθη­καν κέρδη ύψους 3,7 δισ. ευρώ!

Η μεγάλη μείωση του εισοδήματο­ς των νοικοκυριώ­ν από όλες αυτές τις δαπάνες και οι αδιάκοπες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων πάνω από 50% στη διάρκεια το 2022 περιόρισαν μεν τις πωλήσεις, αλλά εκτίναξαν (!) τον τζίρο των σούπερ μάρκετ πάνω από 12 δισ. ευρώ! Και επειδή μειώθηκε η ανεργία, κάνουμε εισαγωγή 40.000 αλλοδαπών εργαζομένω­ν που αποδέχοντα­ι τις συνθήκες γαλέρας για να καλύψουν θέσεις εργασίας στον τουρισμό, ο οποίος απορροφά άφθονο μαύρο χρήμα συμβάλλοντ­ας στην αύξηση του ΑΕΠ. Κατά τα άλλα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα το 2022 ήταν η φτωχότερη οικονομία της Ευρώπης, με μοναδική εξαίρεση τη Βουλγαρία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece