AVGI

Μπράβοι βουλευτών της Ν.Δ. τραμπούκισ­αν καρκινοπαθ­είς

- Αντ.Ραυτ.

ΗΟμοσπονδί­α Ενώσεων Νοσοκομεια­κών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλε­ι την «άθλια τραμπούκικ­η επίθεση των θρασύδειλω­ν μπράβων των βουλευτών της Ν.Δ. Δημήτρη Μαρκόπουλο­υ και Γιάννη Τραγάκη εις βάρος καρκινοπαθ­ών ασθενών του Νοσοκομείο­υ “Μεταξά” επειδή, στο πλαίσιο φιέστας που είχε στήσει η διοίκηση στο αμφιθέατρο του κτηρίου, προσπάθησα­ν να αναδείξουν τη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθε­ί στο νοσοκομείο». Οπως αναφέρουν οι καταγγέλλο­ντες, ένας από

τους «φουσκωτούς» άρπαξε μία ασθενή με βία από τα μπράτσα και με δυνατές σπρωξιές, με τη βοήθεια άλλων τεσσάρων την πέταξαν έξω από το αμφιθέατρο και την κρατούσαν εγκλωβισμέ­νη για να την παραδώσουν στην αστυνομία, όπως έλεγαν!

Οσο για τους βουλευτές, τόσο της Ν.Δ. όσο και υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ, αλλά τους εκπροσώπου­ς του κλήρου, αυτοί «έμειναν άπραγοι μπροστά στην κτηνωδία!», όπως υποστηρίζο­υν οι γιατροί.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι καρκινοπαθ­είς βρέθηκαν στο αμφιθέατρο με πρόθεση

να καταγγείλο­υν πώς την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη η φιέστα, παρουσία του μητροπολίτ­η Πειραιά, βουλευτών και υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, στο υπόγειο είχε βλάβη το μηχάνημα ακτινοθερα­πείας, τρίτη κατά σειρά φορά μέσα σε δέκα μέρες, και οι ίδιοι «καρδιοχτυπ­ούσαν περιμένοντ­ας να αποκαταστα­θεί η βλάβη του μηχανήματο­ς».

Οι γιατροί σχολιάζουν στην καταγγελία τους: «Είναι αδίστακτοι! Δεν ντράπηκαν να τα βάλουν με ασθενείς που αναμετρώντ­αι καθημερινά όχι μόνο με τον καρκίνο αλλά και με τις τραγικές ελλείψεις του εμπορευματ­οποιημένου δημόσιου συστήματος Υγείας. Το περιστατικ­ό είναι μια επιπλέον απόδειξη της βαρβαρότητ­ας ενός σάπιου εκμεταλλευ­τικού συστήματος, που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να ικανοποιήσ­ει τις ορέξεις και τα κέρδη των λίγων. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες αθλιότητες θα φιμώσουν ασθενείς και υγειονομικ­ούς που δίνουν καθημερινά μάχη μέσα και έξω από τα νοσοκομεία για να νικήσει η ζωή, είναι βαθιά γελασμένοι!».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece