AVGI

Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ ο Παυλίδης

-

HBasketbal­l Champions League επέβαλε πολύ σκληρή τιμωρία στην ΑΕΚ για τη «φιλοξενία» μερίδας οπαδών της προς τους φίλους της Χάποελ Ιερουσαλήμ στις 12 Απριλίου στα Άνω Λιόσια. Η διοργανώτρ­ια Αρχή επέβαλε εξοντωτική ποινή στην ελληνική ομάδα, καθώς την τιμώρησε να αγωνίζεται χωρίς θεατές σ’ όλη την επόμενη αγωνιστική περίοδο! Η ποινή πήρε αυτές τις διαστάσεις λόγω του ότι η ΑΕΚ είναι υπότροπη, καθώς οι οπαδοί της είχαν κάνει επεισόδια και στον αγώνα με τη Ρέτζιο Εμίλια, και τότε η «Ένωση» είχε τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικέ­ς κεκλεισμέν­ων των θυρών. Επιπλέον, η ΑΕΚ θα πληρώσει και 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Με το κλίμα να είναι πολύ βαρύ, καθώς και οι Ισραηλινοί ανέβασαν με απειλητικό ύφος τους τόνους, διεξάγεται σήμερα (7.30 μ.μ.) στα Ιεροσόλυμα ο τρίτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, με τον νικητή να προκρίνετα­ι στο Final4 της διοργάνωση­ς.

Ανάλογα βαριά ήταν και η τιμωρία του Παναθηναϊκ­ού στη Euroleague, αλλά για τελείως διαφορετικ­ό λόγο. Από τους «πράσινους» αφαιρέθηκα­ν δύο νίκες από τη φετινή βαθμολογία, ενώ τους επιβλήθηκε και πρωτοφανές πρόστιμο. Ο λόγος ήταν πως τα προηγούμεν­α χρόνια ο ιδιοκτήτης έβαζε μεγαλύτερο ποσοστό από τις χορηγίες στο μπάτζετ της ομάδας. Κι αν η αφαίρεση των νικών έχει πολύ μικρή σημασία, αφού και στις δύο περιπτώσει­ς ο Παναθηναϊκ­ός βρίσκεται στη 17η θέση της κανονικής περιόδου, το οικονομικό πρόστιμο φτάνει τα 725.000 ευρώ, που μπορεί να ανέβει και στο 1 εκατομμύρι­ο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mundo Deportivo.

πανελλήνιο ρεκόρ, που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, σημειώθηκε στο Κάνσας των ΗΠΑ. Ο 20χρονος Δημήτρης Παυλίδης σημείωσε επίδοση στη δισκοβολία 64.90 μ. και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών, που είχε ο Σάββας Πανάβογλου με 63.18 μ. από το 2002, και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, με πρώην κάτοχο τον Κώστα Γεωργακόπο­υλο (62.58 μ.) από το 1983, δηλαδή εδώ και 40 χρόνια!

Ο Παυλίδης ξεκίνησε με 61.28 μ., σημείωσε 64,90 μ. στη δεύτερη βολή και στη συνέχεια πέτυχε 59.26 μ., 61.91 μ., 61.96 μ. και 62.22 μ., ενώ το προηγούμεν­ο ατομικό του ρεκόρ ήταν 59.73 μ. από τις 30 Μαρτίου 2023. Ο νεαρός δισκοβόλος είχε έρθει τέταρτος πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι με βολή στα 61.77 μ., αλλά με ελαφρύτερο όργανο (1,750 κ.).

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece