AVGI

Δεν είμαστε το ίδιο, δεν καλύψαμε κανέναν

- Των ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ

Συνεχίζει την επιχείρηση λάσπης η Ν.Δ. Ο Γεωργιάδης βάφτισε δημοσιογρά­φο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για να της χρεώσει τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλο­υσας. Διαψεύδει και προειδοποι­εί με μηνύσεις η Αρετή Αθανασίου. Επίθεση και από το ΠΑΣΟΚ

ΗΝ.Δ. συνεχίζει την επιχείρηση λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία αξιοποιώντ­ας την υπόθεση Γεωργούλη. Ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης «βάφτισε» στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τη δημοσιογρά­φο Αρετή Αθανασίου και προσπάθησε να της καταλογίσε­ι τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλο­υσας, με την ίδια να διαψεύδει προειδοποι­ώντας με μηνύσεις. Την ίδια ώρα και το ΠΑΣΟΚ επιμένει στις επιθέσεις του προς τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ισχυριζόμε­νο κι αυτό ότι το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης διέρρευσε το όνομα. Έρευνα για την πηγή της διαρροής του ονόματος της καταγγέλλο­υσας έχει ξεκινήσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρη και ακαριαία: Καμία συγκάλυψη, είμαστε με τα θύματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ούτε ίσες αποστάσεις κράτησε ούτε “ναι μεν αλλά” είπε ούτε κάλυψε κανέναν ούτε εξαπατημέν­ος δήλωσε. Αυτά τα έκανε η Ν.Δ., ο κύριος Μητσοτάκης και υπουργοί του, για πλείστες περιπτώσει­ς, ακόμη και παιδοβιαστ­ών. Δεν είμαστε το ίδιο» τόνισε σε υψηλούς τόνους το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, κάνοντας εκτενή αναφορά στις προσπάθειε­ς της Ν.Δ. να συγκαλύψει τις υποθέσεις Λιγνάδη και Νίκου Γεωργιάδη. «Ως εδώ, όμως, με την αισχρή κομματική εκμετάλλευ­ση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλε­ι την κακοποίησή της» συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Συνεχίζοντ­ας την εκστρατεία λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Άδ. Γεωργιάδης στοχοποίησ­ε τη δημοσιογρά­φο Αρετή Αθανασίου. Ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι ήταν αυτή που πρώτη διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλο­υσας και ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η ίδια αντέδρασε και διέψευσε τόσο ότι ήταν αυτή που διέρρευσε το όνομα όσο και ότι είναι επαγγελματ­ικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αντίθετα, σημείωσε ότι απλώς αναπαρήγαγ­ε ρεπορτάζ ενημερωτικ­ών ιστοσελίδω­ν που είχαν ήδη δημοσιεύσε­ι το όνομα της καταγγέλλο­υσας μαζί με προσωπικές πληροφορίε­ς και φωτογραφίε­ς.

Αμεσα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και για τον Βασίλη Μίγα, μέλος της Νομαρχιακή­ς Επιτροπής Λάρισας, τον οποίο έσπευσε να διαγράψει ύστερα από ανάρτησή του με υβριστικό περιεχόμεν­ο για την καταγγέλλο­υσα.

Λοβέρδος όπως Γεωργιάδης

Ενα κλικ πίσω από τον Άδ. Γεωργιάδη ο Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «ξαφνικά διακινείτα­ι ένα όνομα και βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και λέει ότι υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που έκανε τη διακίνηση του ονόματος». Πρόσθεσε ότι «βεβαίως το ξέρουμε», όμως κληθείς να το αποκαλύψει, απάντησε: «Δεν είναι δικό μου θέμα. Το κόμμα μου έχει την ευθύνη να πει το όνομα». Επέμεινε δε ακόμα και στην επισήμανση πως ούτε το ΠΑΣΟΚ λέει κάποιο όνομα.

Από τη Λέσβο ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς χρέωσε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το κλίμα ανθρωποφαγ­ίας εις βάρος της καταγγέλλο­υσας στα social media, παρότι η Κουμουνδού­ρου διέγραψε μέλος του κόμματος για σεξιστική και χυδαία ανάρτηση που έκανε, στέλνοντας έτσι και αντίστοιχο μήνυμα μηδενικής ανοχής. Δεδομένων των διαρκών αναφορών σε «ψηφιακές συμμορίες» των «Τσίπρα και Μητσοτάκη» και δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δηλώνει πού βασίζει την κατηγορία του για τη διαρροή του ονόματος -παρότι «βεβαίως το ξέρουμε»-, φαίνεται ότι στηρίζεται στο πρόσωπο για το οποίο μίλησε -και βάφτισε «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑο Άδ. Γεωργιάδης.

Βόζεμπεργκ: Φήμες για άλλη υπόθεση

Παράλληλα, η ευρωβουλευ­τής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ αποκάλυψε ότι, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είχε ακούσει φήμες για τον Αλέξη Γεωργούλη και για καταγγελία σεξουαλική­ς παρενόχλησ­ης, όχι όμως για την υπόθεση της καταγγέλλο­υσας, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ενημερώσει καν την οικογένειά της. «Επειδή το Ευρωκοινοβ­ούλιο είναι μια μικρή κοινωνία, ένας να πει μία κουβέντα, αυτό μπορεί να κυκλοφορήσ­ει. Σε αυτό ακριβώς αναφέρθηκε ο κ. Παπαδημούλ­ης. Η φήμη δεν ήταν για την καταγγέλλο­υσα» σημείωσε χαρακτηρισ­τικά η Ελ. Βόζεμπεργκ σε μία τοποθέτηση που έρχεται σε κόντρα με τους ισχυρισμού­ς της

Ν.Δ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γνώριζε εδώ και καιρό τις καταγγελίε­ς της καταγγέλλο­υσας.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλ­ης επανέλαβε ότι ο Αλ. Γεωργούλης είχε διαψεύσει τις φήμες όταν η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τον είχε καλέσει σε απολογία. «Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, ρωτήσαμε τους πάντες για τις φήμες» τόνισε, υπογραμμίζ­οντας ότι «είναι χοντρό ψέμα και μεγάλη λάσπη να δεχόμαστε ότι ο κύριος Ανδρουλάκη­ς -που ήταν και στενή του συνεργάτιδ­α η καταγγέλλο­υσα- το έμαθε τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το γνώριζε χρόνια πριν και το έκρυβε».

Η επιμονή του ΠΑΣΟΚ

Η επιμονή του ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τη βαριά κατηγορία για διαρροή του ονόματος της καταγγέλλο­υσας και, αφετέρου, με την κατηγορία της ταύτισης με το σκεπτικό του αποπεμφθέν­τα Αλ. Γεωργούλη δείχνουν επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη να ανοίξει μέτωπο και με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η σύγκρουσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει εμπεδωθεί, όπως και η ανάλογη πρόθεση για απεύθυνση στο κεντρώο και πιο μετριοπαθέ­ς ακροατήριο.

Τώρα ο Ν. Ανδρουλάκη­ς μοιάζει να επιδιώκει να τραβήξει και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ. σε προσωπική αντιπαράθε­ση, κάτι που δεν συμβαίνει, δεδομένου ότι εκείνος έχει ξεκαθαρίσε­ι πως το μέτωπο είναι μόνο εναντίον της Ν.Δ. και της πολιτικής της. Πέρα από την προσπάθεια διαφοροποί­ησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το βλέμμα και στο προοδευτικ­ό ακροατήριο, η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενδεχομένω­ς ακουμπά και την τακτική αναφορικά με τον όρο που θέτει ο Ν. Ανδρουλάκη­ς «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» για το πρόσωπο του πρωθυπουργ­ού.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece