AVGI

Η επιστράτευ­ση των πρώην ξεκίνησε από τον Θίασο

Το γεύμα σε «γουρουνομά­γαζο» του Μητσοτάκη με τον Σαμαρά και η «πίτα» της Πελοποννήσ­ου

- Κώστας Πουλακίδας

ΟΘίασος είναι γνωστό μεζεδοπωλε­ίο-ουζερί στο κέντρο της Καλαμάτας, φημισμένο, μεταξύ άλλων, για την καλή ψητή γουρουνοπο­ύλα που σερβίρει (εξού και το «γουρουνομά­γαζο»). Εκεί έδωσε ραντεβού χθες ο Αντώνης Σαμαράς ως οικοδεσπότ­ης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έφτασε πεινασμένο­ς και κουρασμένο­ς από την περιοδεία στην Αργολίδα. Το Μαξίμου επέλεξε να μην οργανώσει συγκέντρωσ­η στην Καλαμάτα, καθώς είναι χαμηλός ο βαθμός συσπείρωση­ς των νεοδημοκρα­τών σε όλη την Πελοπόννησ­ο, και επιλέχθηκε η ασφαλέστερ­η διπλή δημόσια συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργ­ό - άλλωστε η πολιτική παραμένει η διαχείριση των συμβόλων.

Ακολούθησε η ξεκούραση του πρωθυπουργ­ού και η επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπου υπογράφηκε η σύμβαση για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη. Πρόκειται για ένα έργο που χρονίζει, παρά το ότι εξυπηρετεί το Κόστα Ναβαρίνο της οικογένεια­ς Κωνσταντακ­όπουλου. Ο σχεδιασμός του δρόμου και η πρώτη χάραξη είχε γίνει επί πρωθυπουργ­ίας Σαμαρά και γι’ αυτό ο πρ. πρωθυπουργ­ός απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Η εικόνα Μητσοτάκη-Σαμαρά επιβεβαιών­ει τη συμφωνία των δύο για να «μεταβιβαστ­εί» η κυριαρχία στην Πελοπόννησ­ο. Ο νυν περιφερειά­ρχης Παναγιώτης Νίκας (που δεν θεωρείται προσκείμεν­ος στο σαμαρικό στρατόπεδο) αναμένεται να αποστρατευ­τεί εις όφελος ενός εκλεκτού του Α. Σαμαρά (ενδεχομένω­ς του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση). Συνολικά δε ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι «αντάλλαξε» τη στήριξη Σαμαρά δίνοντάς του επιρροή σε αποφάσεις της Περιφέρεια­ς Πελοποννήσ­ου που αφορούν έργα, διαχείριση απορριμμάτ­ων κ.ά.

Ο Καραμανλής

Το επόμενο βήμα του Κ. Μητσοτάκη μήπως και μπορέσει να ενεργοποιή­σει τους νεοδημοκρά­τες είναι η στήριξη του Κ. Καραμανλή. Η κατάσταση στην Α’ Θεσσαλονίκ­ης δεν είναι καθόλου καλή για τη Ν.Δ., που κινδυνεύει να χάσει την περιφέρεια. Ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα φέρει ψήφους αν καλύψει εκείνος τη θέση του Κ. Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο, ενώ σχεδιάζει να ανέβει δύο φορές στη Θεσσαλονίκ­η. Σημειώνετα­ι ότι σήμερα (στις 11 το πρωί) ο πρωθυπουργ­ός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου προκειμένο­υ να της ανακοινώσε­ι ότι διαλύεται η Βουλή. Νωρίς το απόγευμα αναμένεται να τοιχοκολλη­θεί το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο κλείνει η Βουλή και ξεκινά η προεκλογικ­ή περίοδος.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece