AVGI

Ωμά ψέματα Γεωργιάδη χωρίς ανασκευή

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Μια προπαγάνδα για να είναι πειστική έχει απόλυτη ανάγκη ένα ψέμα που να μοιάζει με αλήθεια. Συνήθως η μισή αλήθεια είναι μια πετυχημένη τακτική, κάτι που γνωρίζει κάθε δημαγωγός που σέβεται τον εαυτό του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετρ της προπαγάνδα­ς και της παραπληροφ­όρησης, έδωσε για άλλη μια φορά τα διαπιστευτ­ήριά του.

Το σαθρό fake new που διέρρεε η Ν.Δ. με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη είχε δύο σκέλη. Το πρώτο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γνώριζε επί τρία χρόνια την καταγγελία και την «έκρυβε» επειδή με βάση αυτή θύτης είναι ευρωβουλευ­τής του. Το δεύτερο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητ­α το όνομα της καταγγέλλο­υσας. Και τα δύο καταλήγουν στον διατυπωμέν­ο στόχο τους, να αναδεικνύο­υν την υποτιθέμεν­η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και να πληγεί το «ηθικό πλεονέκτημ­α» της Αριστεράς.

Τα ψέματα Γεωργιάδη...

Προσανατολ­ισμένος απόλυτα σε αυτή τη στρατηγική, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει δημόσια ψέματα. Έτσι, μιλώντας στο Action 24, o υπουργός Ανάπτυξης «έδωσε» το όνομα του υποτιθέμεν­ου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που διέρρευσε

το όνομα της καταγγέλλο­υσας λέγοντας: «Το όνομα του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλο­υσας στο Διαδίκτυο -και το tweet της έχει ανακαλυφθε­ί, αν και το διέγραψε- είναι η Αρετή Αθανασίου».

Η Αρετή Αθανασίου με ανάρτησή της αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζο­ντας ότι όταν η ίδια έκανε την ανάρτηση, είχε ήδη δημοσιευθε­ί το όνομα σε πολλές ιστοσελίδε­ς. Παράλληλα ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανασκευάσε­ι, αλλιώς θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμέ­να έγραψε στο Τουίτερ: «Ζητώ από τον κ. @AdonisGeor­giadi να βγει άμεσα και με στοιχεία να αποδείξει τις καταγγελίε­ς που έκανε στο Action24 για μένα: 1. Ότι εγώ έβγαλα πρώτη το όνομα της καταγγέλλο­υσας στο Διαδίκτυο. 2. Ότι είμαι επαγγελματ­ικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικ­ά, αν δεν το κάνει, θα αποδειχθεί πως είναι ένας κοινός συκοφάντης και θα προστατέψω με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μου».

Στη συνέχεια, ο Άδ. Γεωργιάδης επανήλθε με μια μακροσκελή ανάρτησή του όπου, αντί να αποδείξει την ορθότητα του ισχυρισμού του, ότι δηλαδή η συγκεκριμέ­νη δημοσιογρά­φος διέρρευσε τα στοιχεία της καταγγέλλο­υσας, προσπάθησε να δημιουργήσ­ει εντυπώσεις με ερωτήσεις όπως: γιατί δεν ανέφερε την πηγή και γιατί διέγραψε την ανάρτησή της στη συνέχεια. Για τον ισχυρισμό του ότι η δημοσιογρά­φος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός παίζει με τις λέξεις, για να επιμείνει και πάλι στα λεγόμενά του μετά από μια μικρή οπισθοχώρη­ση: «Εγώ δεν είπα “επαγγελματ­ικό” στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Στέλεχος με την έννοια του φανατικού υποστηρικτ­ή

του». Στη γραμμή Γεωργιάδη έσπευσε να στοιχηθεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν σε πρωινή εκπομπή στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι το όνομα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το γνώριζε το ΠΑΣΟΚ και του το είπαν. Συγκεκριμέ­να ανέφερε: «...Και ξαφνικά διακινείτα­ι ένα όνομα και βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και λέει ότι υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τη διακίνηση του ονόματος. Το ξέρουμε το όνομα. Και πήρα να ρωτήσω και μου είπαν και το όνομα. Δεν είναι δικό μου θέμα το πω. Να το πει το κόμμα μου. Κάποιος το διακίνησε το όνομα».

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ διά του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Παν. Δουδωνή, ο οποίος δήλωνε στο Mega πως «είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλο­υσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο δεν είχε αναφερθεί σε συγκεκριμέ­νο άτομο.

...και η αλήθεια για τη διαρροή

Η αλήθεια είναι ότι το όνομα της καταγγέλλο­υσας πρωτοεμφαν­ίστηκε στο Διαδίκτυο από το newsbomb.gr (17.4.2023, 8.23 μ.μ.), το Πρώτο Θέμα (17.4.2023, 9.47 μ.μ.), το iefimerida (17.4.2023, 9.54 μ.μ.), ενώ ακολούθησα­ν πολλά σάιτ, δημοσιεύον­τας παράλληλα και φωτογραφίε­ς της. Η ανάρτηση της Α. Αθανασίου,

όπως η ίδια υποστήριξε στο Κontra Channel, έγινε στις 9 το βράδυ, αφού ήδη είχε δημοσιευθε­ί η διαρροή σε πολλές ιστοσελίδε­ς. Το screenshot στο οποίο βάσισε την προπαγάνδα του ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι στις 6.02 μ.μ. στη διεθνή ώρα, δηλαδή για την Ελλάδα που έχει τρεις ώρες καθυστέρησ­η στις 9 μ.μ. Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει και μια πληροφορία, ότι άλλο σάιτ είχε δημοσιεύσε­ι ήδη από την Κυριακή του Πάσχα τη διαρροή του ονόματος, ωστόσο η ανάρτηση έχει κατέβει και υπάρχει μόνο το αποτύπωμά της στο Google.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι για τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλο­υσας η Αρχή Προστασίας Δεδομένων διεξάγει έρευνα από την Πέμπτη, για να διαπιστωθε­ί τυχόν παραβίαση «της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και της έκδοσης προσωρινών διαταγών περιορισμο­ύ της επεξεργασί­ας».

Η ουσία είναι ότι για άλλη μια φορά η Ν.Δ. κατεβαίνει στη μάχη των εκλογών με απροκάλυπτ­α ψέματα και λάσπη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όμως το μόνο που αποδεικνύε­ι είναι ότι φοβάται την πραγματική πολιτική αντιπαράθε­ση θέσεων και προγραμμάτ­ων. Φοβάται, όπως ο Μητσοτάκης το ντιμπέιτ με τον Τσίπρα. Και ο λόγος είναι απλός. Η αντικοινων­ική πολιτική, όσο και αν μεταμφιεστ­εί, απεχθής παραμένει.

Ο υπουργός Ανάπτυξης οφείλει απαντήσεις για την απροκάλυπτ­η επίθεση λάσπης στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσιοποί­ηση του ονόματος της καταγγέλλο­υσας στην υπόθεση Γεωργούλη. Η δημοσιογρά­φος που «έδειξε» ούτε ήταν η πρώτη που διέρρευσε το όνομα ούτε είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece