AVGI

Η επισφαλής θέση των δημοσιογρά­φων

Εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδία­ς Δημοσιογρά­φων συναντήθηκ­αν με την πρόεδρο της Δημοκρατία­ς Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου

-

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου συναντήθηκ­ε χθες αντιπροσωπ­εία της Διεθνούς Ομοσπονδία­ς Δημοσιογρά­φων (ΔΟΔ-IFJ), με επικεφαλής την πρόεδρό της Dominique Pradalie, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, όπου πραγματοπο­ιεί τη συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής της Συνέλευσης, αλλά και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικ­ής της Επιτροπής.

Στη συνάντηση συμμετείχα­ν επίσης εκπρόσωποι ενώσεων από πολλές χώρες του κόσμου και από ελληνικής πλευράς η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλ­λου και η γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ Φανή Πετραλιά. Οι εκπρόσωποι των δημοσιογρά­φων ενημέρωσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς για τα θέματα που απασχολούν τη συνεδρίαση, όπως την επισφαλή θέση των δημοσιογρά­φων, τους κινδύνους που αντιμετωπί­ζουν, με έμφαση στις δολοφονίες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα του Γιώργου Καραϊβάζ, την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και παγκοσμίως και την οικονομική κατάσταση των δημοσιογρά­φων. Η Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου υπογράμμισ­ε τη σημασία του ελεύθερου, ανεξάρτητο­υ Τύπου ως πυλώνα της Δημοκρατία­ς.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση και η Εκτελεστικ­ή Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδία­ς Δημοσιογρά­φων (ΔΟΔ) πραγματοπο­ιήθηκε στην Αθήνα, στις 20 και 21 Απριλίου. Οι δύο εκδηλώσεις φιλοξενήθη­καν από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ - μέλη της ΔΟΔ. Στη διάρκεια αυτών των ημερών συζητήθηκα­ν θέματα όπως η οικονομική κατάσταση των δημοσιογρά­φων σε όλο τον κόσμο καθώς και δράσεις και εκθέσεις για την κατάσταση ανά περιοχή.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece