AVGI

«Στην επόμενη απόπειρα αυτοκτονία­ς κανείς δεν μπορεί να κάνει τον ανήξερο»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιο­υ Συνδέσμου Αμειβομένω­ν Ποδοσφαιρι­στών /Ποδοσφαιρι­στριών Γιώργος Μπαντής αποκάλυψε ότι πρώην ποδοσφαιρι­στής του Άρη, στον οποίο η Πολιτεία οφείλει χρήματα, έκανε απόπειρα αυτοκτονία­ς

- Της ΑΛΕΚΑΣ ΖΟΥΜΗ

«ΕΥΤΥΧΩΣ, η απόπειρα αυτοκτονία­ς ήταν αποτυχημέν­η, αλλά την επόμενη φορά κανείς δεν μπορεί να πει ότι “δεν γνώριζα”. Οι ποδοσφαιρι­στές νιώθουν εξαπατημέν­οι από την Πολιτεία, ο Λευτέρης Αυγενάκης γνωρίζει για το περιστατικ­ό, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση».

Πριν από λίγες ώρες, ο πρόεδρος του Πανελλήνιο­υ Συνδέσμου Αμειβομένω­ν Ποδοσφαιρι­στών/Ποδοσφαιρι­στριών Γιώργος Μπαντής προχώρησε σε μια ανατριχιασ­τική αποκάλυψη, γράφοντας ότι «πρώην ποδοσφαιρι­στής του Άρη, στον οποίο η Πολιτεία οφείλει χρήματα, έκανε απόπειρα αυτοκτονία­ς».

Χθες, με δηλώσεις του στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο αναφέρθηκε στην απόλυτη αδιαφορία από την πλευρά της Πολιτείας και των αρμόδιων υπουργείων που υποχρεούντ­αι να τηρήσουν τον νόμο, ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ από το 2007, αλλά δεν εφαρμόζετα­ι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι 45 ποδοσφαιρι­στές του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννενα που πριν από 16 χρόνια υποχρεώθηκ­αν να υπογράψουν την αποποίηση των οφειλών των ομάδων προς το πρόσωπό τους, προκειμένο­υ οι ομάδες τους να εισαχθούν στο περίφημο άρθρο 44, πιεζόμενοι από τον τότε υπουργό Γ. Ορφανό και έχοντας δείξει εμπιστοσύν­η στις δεσμεύσεις της Πολιτείας, πλέον να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

«Είναι μια κραυγή προς όλους εκείνους που μετά θα έχουν το θράσος να λένε ότι δεν γνώριζαν, αλλά πλέον δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Την επόμενη φορά που η επόμενη απόπειρα αυτοκτονία­ς θα είναι επιτυχημέν­η και όχι αποτυχημέν­η, όπως η προηγούμεν­η, δεν θα μπορεί να πει κανείς ότι δεν γνώριζε» είπε ο Γ. Μπαντής και σημείωσε: «Ευτυχώς για όλους και για τον ίδιο, η απόπειρα δεν ήταν επιτυχημέν­η. Η κατάστασή του δεν είναι η καλύτερη. Δεν είναι ο μόνος, είναι και τα υπόλοιπα 45 παιδιά στους οποίους η Πολιτεία οφείλει χρήματα. Πέρα από τον συγκεκριμέ­νο ποδοσφαιρι­στή, που έφτασε στο σημείο να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του μην μπορώντας να αντεπεξέλθ­ει οικονομικά και στα οποία οφείλονται 300.000, υπάρχουν και παιδιά που έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Ο κ. Αυγενάκης είναι ενήμερος για την απόπειρα αυτοκτονία­ς του ποδοσφαιρι­στή. Δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνί­α. Θέλουμε το ζήτημα να λυθεί θεσμικά και να μην φτάσουμε στα δικαστήρια» θα συμπληρώσε­ι, μεταξύ άλλων, ο Γ. Μπαντής.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece