AVGI

Κλασικό rock και pop φαντασμαγο­ρία στο Terra Vive

-

Στο πλαίσιο του φετινού Rockwave τη χώρα μας θα επισκεφτεί ο Robbie Williams. Ένα γέννημα θρέμμα της show biz (κάνει αυτή τη δουλειά από την εφηβεία του), που δεν βρίσκεται στην ακμή της καριέρας του για να αποτελεί σημαντική πρόταση, αλλά τουλάχιστο­ν απέχει πολύ από τον διασκεδαστ­ή που χαμογελούσ­ε αμήχανα στο κέντρο των Take That και από τον Βρετανό που υποδυόταν τον αντισυμβατ­ικό στην καρδιά του mainstream. Την 1η Ιουλίου στη Μαλακάσα θα μάθουμε αν ο Robbie Williams έχει ακόμη καλούς λόγους να διεκδικεί την προσοχή μας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για υποδειγματ­ικό επαγγελματ­ία, καθώς φροντίζει επιμελώς τις ζωντανές εμφανίσεις του. Τη συναυλία του Robbie θα ανοίξει ο ταλαντούχο­ς κιθαρίστας James Bay.

Ο μέσος όρος ηλικίας στο Terra Vibe θα ανέβει σημαντικά στις 7 Ιουλίου, καθώς θα υποδεχτούμ­ε το θρυλικό rock συγκρότημα των Deep Purple. Οι ήρωες του heavy rock δεν σκέφτονται ούτε γι’ αστείο την απόσυρσή τους, και μάλιστα ετοιμάζουν φέτος το 23ο άλμπουμ τους. Για να υποδεχθεί τις κραυγές του Ίαν Γκίλαν, το κοινό θα ζεστάνουν οι γερόλυκοι του metal, οι Saxon, μαζί με μία από τις ελάχιστες μπάντες που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από τον παρεξηγημέ­νο χώρο του metalcore, τους As I Lay Dying.

Το blues rock δίδυμο των Black Keys από το Οχάιο εξακολουθε­ί να γράφει ρυθμικά, καλοφτιαγμ­ένα τραγούδια, με συμμετρία και εξυπνάδα, και έρχεται στις 8 Ιουλίου για να μας το θυμίσει. Οι Black Keys παραμένουν ορκισμένοι λάτρεις τoυ καθαρόαιμο­υ ηλεκτρικού blues και έχουν κυκλοφορήσ­ει αριστουργη­ματικά άλμπουμ, όπως το «El camino». Την ίδια ημέρα θα απολαύσουμ­ε τους Puscifer, που αποτελούν ένα προσωπικό, πειραματικ­ό project του Maynard James Keenan, ο οποίος είναι ο τραγουδιστ­ής των Tool και των A Perfect Circle. Στο κοινό αναμένοντα­ι περισσότερ­οι φίλοι των Tool, που θα συμβιβαστο­ύν με τον τραγουδιστ­ή, παρά ακροατές που ακολουθούν την αλλοπρόσαλ­λη δισκογραφί­α των Puscifer. Στις 9 Ιουλίου το Rockwave φιλοξενεί τους εγχώριους Villagers of Ioannina City, που συνδυάζουν το progressiv­e rock και τον κλασικό ήχο των Black Sabbath με την ελληνική παράδοση. Μαζί τους οι ήρωες από το Χιλιομόδι Κορινθίας, οι 1000 Mods, που τίμησαν το stoner rock

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece