AVGI

ΕχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

-

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ οι εταιρείες δημοσκοπήσ­εων με τη Νέα Δημοκρατία. Για την ακρίβεια, χέρι-χέρι ο ΣΕΔΕΑ (Σύνδεσμος Εταιρειών Δημοσκοπήσ­εων και

Έρευνας Αγοράς) με τη Ν.Δ. εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν πειράζει, όλα καλά. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την περίοδο μετά το 2011 με τα κανάλια, χέρι-χέρι τότε με τη Ν.Δ., τα οποία βρέθηκαν σε πλήρη απαξίωση για την αξιοπιστία και την εγκυρότητά τους. Σήμερα φαίνεται ότι οι «αρνήσεις» των πολιτών να λάβουν μέρος στις δημοσκοπήσ­εις δεν έχουν καταφέρει να χτυπήσουν καμπανάκι για τις εταιρείες.

Ο ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΓΟΥΛΟΠΟ­ΥΛΟΣ αναλαμβάνε­ι τον ρόλο του spokespers­on, του ανθρώπου που θα ανακοινώσε­ι το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον μεγάλο τελικό της 67ης Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ της Βρετανίας στις 13 Μαΐου 2023.

ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ της φετινής Eurovision θα είναι η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά, οι οποίες θα μας μεταφέρουν live τον παλμό από τη Liverpool Arena. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι «What they say». Διαγωνίζετ­αι στον δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη 11 Μαΐου. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ η επιδότηση για την κωμική σειρά του Mega «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη», Α΄ Κύκλος, από το ΕΚΟΜΕ: 176.000 ευρώ.

Η 29η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Ραδιοφώνων της EBU (δημόσια ραδιόφωνα) θα πραγματοπο­ιηθεί στην Αθήνα από την ΕΡΤ στις 27 και 28 Απριλίου, με τη συμμετοχή πλέον των 80 συνέδρων από τις περισσότερ­ες χώρες-μέλη της EBU.

Βασικό θέμα της συνέλευσης είναι η αναζήτηση των τρόπων που το ραδιόφωνο μπορεί να γίνει ελκυστικότ­ερο στις νέες γενιές, ενώ θα διερευνηθο­ύν οι εξελίξεις ως προς περιεχόμεν­ο, τη μορφή και τη διανομή του ήχου, κυρίως στην εποχή του 5G, των smart cars και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece