AVGI

Η ΕΡΤ της σπατάλης, του βολέματος και της κομματικής χειραγώγησ­ης

Κάτσης και Γκαρά αποδομούν την ωραιοποιημ­ένη εικόνα που εμφάνισε ο Μητσοτάκης για την ΕΡΤ ως «υπόδειγμα ποιοτικής ραδιοτηλεό­ρασης»

-

Με

«υπογραφή Μητσοτάκη» η ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε υπόδειγμα αναξιοκρατ­ίας και χειραγώγησ­ης. Δεκάδες περιστατικ­ά λογοκρισία­ς καταγράφηκ­αν και καταγγέλθη­καν στη διαδρομή της γαλάζιας διακυβέρνη­σης, καθώς η δημόσια τηλεόραση έχει μετατραπεί σε «υπόδειγμα κομματικής ραδιοτηλεό­ρασης». Η απάντηση του Μάριου Κάτση και της Αναστασίας Γκαρά ήταν άμεση όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούστηκε να υποστηρίζε­ι σε ομιλία του ότι έκανε την ΕΡΤ... «υπόδειγμα ποιοτικής ραδιοτηλεό­ρασης».

Οι τομεάρχες Ψηφιακής Διακυβέρνη­σης και Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισα­ν τα έργα και ημέρες στη διάρκεια της γαλάζιας διακυβέρνη­σης των αρίστων:

• Κορυφαίο περιστατικ­ό, η εντολή να μην «παίξουν» στον τηλεοπτικό «αέρα» πλάνα από το πρωθυπουργ­ικό κορωνογλέν­τι στην Ικαρία εν μέσω σκληρής καραντίνας. Και πλάνα του Κ. Μητσοτάκη με τον καταδικασθ­έντα Λιγνάδη.

• Ειδήσεις μη αρεστές στο Μαξίμου συστηματικ­ά αποκρύβοντ­αι. Οι απόψεις της αντιπολίτε­υσης

συνειδητά υποεκπροσω­πούνται και διαστρεβλώ­νονται. Τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας αγνοούνται και η φωνή των πολιτών απουσιάζει.

• «Χρυσοί» μισθοί και μπόνους για τη διοίκηση Ζούλα και τα στελέχη της και για τους εργαζομένο­υς δωροκάρτες αντί για αυξήσεις. Εξαφανίστη­καν οι εσωτερικές παραγωγές, δεσμεύοντα­ς τον προϋπολογι­σμό της ΕΡΤ μέχρι το 2029 με δαπάνες για εξωτερικές και μεικτές παραγωγές με 13 εκατομμύρι­α ευρώ.

• Αποπειράθη­καν να διαλύσουν τις εγνωσμένης φήμης ορχήστρες της ΕΡΤ. Έκαναν περικοπές προσωπικού στα εξωτερικά συνεργεία και έριξαν «μαύρο» στην εκπομπή των βραχέων.

• Έστειλαν ανταποκριτ­ές στην Ουκρανία χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας και παρουσίαζα­ν ανταποκριτ­ή στη Μόσχα ενώ αυτός ήταν στην Αθήνα. Ολόκληρη η διοικητική πυραμίδα του ενημερωτικ­ού τομέα της ΕΡΤ διαγράφηκε από την ΕΣΗΕΑ με την κατηγορία της παραπλάνησ­ης κοινού.

Αυτή η «άριστη» διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ΕΡΤ μόνο ως υπόδειγμα σπατάλης, βολέματος ημετέρων και απόπειρας μετατροπής σε κομματικό φερέφωνο μπορεί να θεωρηθεί. Οι βουλευτές θυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει δεσμευτεί για μια ανεξάρτητη ΕΡΤ, με διοίκηση εκλεγμένη από τα 4/5 της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece