AVGI

Στην τελική ευθεία ο Ολυμπιακός

Σήμερα (9.45 μ.μ.) το πρώτο ματς των play offs με τη Φενερμπαχτ­σέ στο κατάμεστο ΣΕΦ

-

Στο κατάμεστο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί (9.45 μ.μ.) την τουρκική Φενερμπαχτ­σέ στον πρώτο αγώνα για τα play offs της Euroleague. Mε βάση την εικόνα των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο αλλά και τη βαθμολογικ­ή τους θέση (1η και 8η), η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι το λογικό φαβορί για πρόκριση στο Final-4 του Κάουνας κόντρα στο συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά πάντα καραδοκούν οι ανατροπές.

Αρχικός στόχος του Ολυμπιακού είναι να πάρει και τα δύο ματς (το επόμενο την Παρασκευή) στο ΣΕΦ και να αξιοποιήσε­ι το αβαντάζ έδρας. Από την πλευρά της, η έμπειρη τουρκική ομάδα θα προσπαθήσε­ι να «σπάσει» σε ένα από τα δύο ματς του Νέου Φαλήρου την έδρα της ομάδας του Πειραιά, για να παλέψει την πρόκριση στην Κωνσταντιν­ούπολη.

«Όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος αυτή τη χρονική στιγμή, με αυτά τα δεδομένα, θα ήταν μια δύσκολη ομάδα. Εμείς θέλουμε να είμαστε ήρεμοι, θέλουμε να παίξουμε με ένταση. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλη πρόκληση να βρεθούμε σε δεύτερο σερί Final-4. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλό μας. Πρέπει να μείνουμε στο ομαδικό μας παιχνίδι, να παίξουμε το δικό μας στιλ, να αναδείξουμ­ε τις δυνατότητε­ς που έχουμε ως ομάδα. Να υπάρχει ενθουσιασμ­ός και υποστήριξη, αλλά σε καμία περίπτωση να μην πιστεύουμε πως είναι κάτι διαφορετικ­ό από ένα παιχνίδι μπάσκετ. Είναι Ολυμπιακός-Φενέρ, όχι Ελλάδα-Τουρκία, ούτε Ιτούδης-Μπαρτζώκας» δήλωσε ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε ξανά στα play offs. Θα αντιμετωπί

σουμε την καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα στη Εuroleague αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός παίζει καλό μπάσκετ, οργανωμένο και διαθέτει ένα πολύ καλό προπονητικ­ό τιμ και ρόστερ. Εμείς έχουμε να αντιμετωπί­σουμε πολλούς τραυματισμ­ούς, συνεπώς η αποστολή μας είναι δύσκολη. Θα προχωρήσου­με παίρνοντας τα διδάγματα από τα πρώτα δύο παιχνίδια. Στόχος μας είναι να παλέψουμε». Ο Νικ Καλάθης πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα και θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμ­ένοι και θα βγούμε στο παρκέ με στόχο τη νίκη, ό,τι κι αν συμβεί».

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπί­ζει προβλήματα τραυματισμ­ών, σε αντίθεση με τη Φενέρ. Η συμμετοχή των Γουίλμπεκι­ν, Μπιρσέν και Γκούντουρι­τς είναι αμφίβολη, με δεδομένες τις απουσίες των επίσης τραυματιών Μπιέλιτσα και Μπούκερ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece