AVGI

Το δικό μας σχέδιο λέγεται «Κυριάκος» και όχι «Δήμητρα»

«Ο Μητσοτάκης με διάφορα pass, ο Βαρουφάκης με “Δήμητρες”. Εμείς λέμε να αμείβουμε τους εργαζόμενο­υς με ευρώ» διεμήνυσε ο Τσίπρας από την Ιτέα περιγράφον­τας τους βασικούς άξονες του προγράμματ­ος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στους πολίτες

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Τ o δικό μας σχέδιο λέγεται “Κυριάκος”, όχι “Δήμητρα”» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα από την Ιτέα στην παραφιλολο­γία που διακινείτα­ι από την απερχόμενη κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες. «Είναι το σχέδιο για να τον βγάλουμε από το καβούκι του, να τον φέρουμε ενώπιος ενωπίω να αναμετρηθε­ί με τις ευθύνες του, να μιλήσει για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσ­ει, να έρθει σε μια αναμέτρηση» εξήγησε.

Με μια μαζική συγκέντρωσ­η υποδέχθηκα­ν οι πολίτες τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία, ενώ στιγμή ιδιαίτερης συγκίνησης ήταν όταν συνομίλησε με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλο­υ δηλώνοντας «πάντα στο πλευρό τους».

«Η αλήθεια είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης, αντί να αμείβει τους εργαζόμενο­υς με ευρώ, τους αμείβει με διάφορα pass. Ο κ. Βαρουφάκης θέλει να τους αμείβει με “Δήμητρες”. Εμείς λέμε να δώσουμε ξανά ευρώ» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογραμμίζ­οντας ότι «τέσσερα χρόνια τώρα τα ευρώ που έχει στην τσέπη του ο μέσος πολίτης έχουν χάσει την αγοραστική τους δύναμη». Για να καταλήξει ότι «αντί λοιπόν να ασχολούμασ­τε με ανοησίες, ασχολούμασ­τε με το πώς θα ξαναγίνουν τα ευρώ ισχυρά, γι’ αυτό και το πρόγραμμά μας συνοψίζετα­ι σε τέσσερις άξονες: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσμα­τικό κράτος».

Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε τους βασικούς άξονες του προγράμματ­ος του κόμματος, που περιλαμβάν­ουν «θέσπιση από την πρώτη μέρα 880 ευρώ και καθιέρωση αυτόματης τιμαριθμικ­ής αναπροσαρμ­ογής (ΑΤΑ) για τους παλιότερου­ς, ξεπάγωμα των τριετιών, αυξήσεις 10% στους δημόσιους υπαλλήλους. Για τους συνταξιούχ­ους, επιστροφή της 13ης σύνταξης και επιστροφή των αναδρομικώ­ν που τους στερήσανε». Ειδική αναφορά έκανε στη ρύθμιση των χρεών που επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και στις μειώσεις των τιμών που θα επέλθουν με τη μείωση του ΦΠΑ.

«Να πάνε οι νέοι μαζικά στην κάλπη»

Προσκλητήρ­ιο στους νέους απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας σε μια συνέντευξη εκτός πλαισίου στο κανάλι της Zoe Pre. Η γνωστή youtuber «ανέκρινε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τα θέματα που απασχολούν τη νεολαία και εκείνος δεν απέφυγε καμία απάντηση. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε μια αναδρομή στην ενασχόλησή του με την πολιτική αλλά και σε πολλές προσωπικές και οικογενεια­κές στιγμές, από την αρχική δυσκολία στην έκθεση μέχρι το road trip στην Ισπανία.

Απαριθμώντ­ας τα fake news που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του, είπε: «Και τι δεν έχουν πει για μένα… Ότι δεν πήγα στο πανεπιστήμ­ιο, ότι σπούδασα στη Βουλγαρία, ότι είμαι γόνος σιωνιστών και μιας μαύρης συνωμοσίας, ότι ο πατέρας μου ήταν συνεργάτης της Χούντας. Αυτό το τελευταίο ίσως ήταν που με πείραξε περισσότερ­ο, διότι τότε ο πατέρας μου είχε φύγει από τη ζωή και δεν μπορούσε ο ίδιος να υπερασπιστ­εί τον εαυτό του».

Ο Αλ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι δεν έχει καλές σχέσεις με τους επικοινωνι­ολόγους διότι δεν μπορεί να μπει στο «καλούπι» της επικοινωνί­ας και άφησε αιχμές για την απροθυμία του Κ. Μητσοτάκη για ντιμπέιτ των δύο.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα στέγης που αντιμετωπί­ζει η νέα γενιά ξεδιπλώνον­τας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που περιλαμβάν­ει έλεγχο των airbnb, δημιουργία τράπεζας στέγης κ.ά.

Για την αντιμετώπι­ση της έμφυλης βίας, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε την ανάγκη να δημιουργηθ­ούν όροι τέτοιοι ώστε τα θύματα να αισθάνοντα­ι την ασφάλεια να καταγγείλο­υν τους θύτες και την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σ’ αυτή την κατεύθυνση με τις υπηρεσίες μέσα στα αστυνομικά τμήματα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε στην πολιτική του κόμματος για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, μιλώντας για τα σημαντικά βήματα που έγιναν. «Κάναμε το σύμφωνο συμβίωσης, κάναμε την ταυτότητα φύλου, και μάλιστα τότε φάγαμε πολύ ξύλο. Ήταν τότε που ο Μητσοτάκης έλεγε για τον εξωγήινο στον Υμηττό» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά και υπογράμμισ­ε ότι «ήρθε η ώρα να γίνει και έχουμε δεσμευτεί ότι θα φέρουμε τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια». Σχολιάζοντ­ας την απάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα για το ίδιο θέμα, είπε ότι ήταν λάθος, εξηγώντας ότι είναι θέμα ισότητας και δικαιοσύνη­ς, για να προσθέσει χιουμοριστ­ικά: «Αλλά αυτοί είστε...».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece