AVGI

Το golden boy της πολιτικής

- Του ΚΩΣΤΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

μέσα ενημέρωσης, ακόμα αυτά και της λίστας Πέτσα, θυμώνουν όταν μια εταιρεία ή μια τράπεζα πάει κατά διαόλου, αλλά οι μάνατζερ λαμβάνουν το μπόνους τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι θέμα δικαιοσύνη­ς ή, καλύτερα, αδικίας απέναντι σε εργαζόμενο­υς ή καταθέτες όταν μιλάμε για τράπεζες που πολλές φορές βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη

«στον αέρα». Είναι «αντιεμπορι­κό» να πάρεις δημοσίως το μέρος των golden boys.

Τι γίνεται όμως με το golden boy της πολιτικής; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κορδώνεται από την πρώτη μέρα υποδυόμενο­ς τον ρόλο του μάνατζερ. Ως πρώτου τη τάξει σε μια κυβέρνηση στα πρότυπα εταιρείας. Μόνο που μοιάζει με τους παραπάνω CEOs, που έφεραν την επιχείρηση στα όρια της κατάρρευση­ς και τώρα αξιώνει και επιβράβευσ­η. Σε εκλογικό «νόμισμα», προκειμένο­υ να μπορέσει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Ανερυθρίασ­τα μοιράζει υποσχέσεις αν τον επιβραβεύσ­ουμε, αποσιωπώντ­ας τον ζοφερό απολογισμό της διοίκησής του. Η Ελλάδα, που παραδόθηκε αμαχητί στα καρτέλ ενέργειας, καυσίμων και σούπερ μάρκετ, την ώρα που οι μισθοί -έτσι κι αλλιώς σε… νηπιακό ύψος σε σχέση με την Ευρώπη- μειώνονταν σε πραγματικο­ύς αριθμούς, τον ακούει να υπόσχεται καλύτερες αμοιβές. Η Ελλάδα, που έχει απαξιωθεί παγκοσμίως, που έχει επικριθεί από μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού για την καταστρατή­γηση του Κράτους Δικαίου, τις υποκλοπές και τις εξαγωγές «τεχνογνωσί­ας» παράνομων λογισμικών, που χθες μόλις έλαβε ξανά «κίτρινη κάρτα» από την Κομισιόν για τις παρεμβάσει­ς κατά της ΑΔΑΕ, τον βλέπει να της τάζει «αποτελεσμα­τικό» κράτος.

Η Ελλάδα, που κατέγραψε, ειδικά στο δεύτερο και τρίτο κύμα της πανδημίας, αναλογικά τους περισσότερ­ους νεκρούς στην Ευρώπη επειδή η κυβέρνηση του αρχιμάνατζ­ερ αντιμετώπι­ζε τον κορωνοϊό με αστυνομία αντί για νοσοκομεία, τον είδε τώρα να ανακαλύπτε­ι τη δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Πώς να μην σου θυμίσει τον μάνατζερ, που αναίσθητος καμαρώνει για τα κατορθώματ­ά του κι ας οδηγούν απευθείας προς τον γκρεμό αν δεν βρεθεί κάποιος να τον φρενάρει; Στις 21 Μαΐου ευτυχώς την ευκαιρία αυτή θα την έχουν οι πολίτες. Όχι μόνο να βάλουν φρένο στην ξέφρενη πορεία με την όπισθεν που φανατικά ακολουθεί, αλλά να του πάρουν και το τιμόνι από τα χέρια. Για να αποκτήσει έτσι το γνήσιο νόημά της η λέξη «Μπροστά».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece