AVGI

Υπονοούμεν­α και αμηχανία Δένδια για το Predator

Παίρνει αποστάσεις από Σμυρλή για την εξαγωγή του Predator. Σιωπή Σκέρτσου για τις υποκλοπές

- Κ.Σ.

Με μισόλογα επιχείρησε να αποφύγει τις ερωτήσεις (newsbomb) που αφορούν το σκάνδαλο των υποκλοπών ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών φρόντισε εντούτοις να αφήσει έκθετο τον Γιάννη Σμυρλή σε σχέση με την εξαγωγή του Predator. Υποστήριξε πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με αυτή την υπόθεση θυμίζοντας -με νόημα- την παραίτηση Σμυρλή από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών. Υπενθυμίζε­ται, ωστόσο, ότι ο Γ. Σμυρλής, μετά την παραίτησή του, δεν έμεινε αναξιοποίη­τος από το σύστημα Μητσοτάκη. Ως γνωστόν, τοποθετήθη­κε στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Ν.Δ., αρμόδιου για τις εκλογές. Για αυτόν τον λόγο ο Άκης Σκέρτσος στο χθεσινό briefing αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν καλύπτει ο Κ. Μητσοτάκης τον Γ. Σμυρλή την ώρα που ακόμα διεξάγεται ΕΔΕ. «Ακριβώς επειδή διεξάγεται η ΕΔΕ δεν μπορεί να γίνει κανένα σχόλιο μέχρι να ολοκληρωθε­ί αυτή» είπε χαρακτηρισ­τικά.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ο Ν. Δένδιας ότι ομόλογοί του υπουργοί Εξωτερικών επικοινώνη­σαν μαζί του για το θέμα των υποκλοπών και της ασφάλειας των μεταξύ τους επικοινωνι­ών. Στη συνέχεια, εντούτοις, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τη βεβαιότητα ότι υπήρξε κά

ποιος ο οποίος προέβη στο απονενοημέ­νο διάβημα να παρακολουθ­εί υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας και παραβίασε την έννομη τάξη στις μισές χώρες του πλανήτη. Τόνισε δε με νόημα ότι κάτι τέτοιο θα τον καθιστούσε (σ.σ.: αυτόν που προέβαινε στις παρακολουθ­ήσεις) υπόλογο εγκληματικ­ής πράξης σε βαθμό κακουργήμα­τος στον μισό πλανήτη.

Το πρωί το ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι μία από τις προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργ­ού Κ. Μητσοτάκη για το ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς, και μάλιστα σε υψηλή θέση. Οι ίδιες πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι σε εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατεία­ς έχουν «κλειδώσει» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδη­ς και ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οικονομικώ­ν Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα ανακοινώσε­ι σήμερα ο πρωθυπουργ­ός για το ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς της Ν.Δ., οι πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι στις εκλόγιμες θέσεις θα υπάρχουν τρεις γυναίκες.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece