AVGI

Καταγγελίε­ς από τα μικρά κόμματα για ακυρώσεις εμφανίσεων εκπροσώπων τους

-

Με προβληματι­κούς όρους ξεκινάει η προεκλογικ­ή περίοδος στα κανάλια και ιδίως στο Mega. Μετά την καταγγελία από το ΜέΡΑ25 για ακύρωση της εμφάνισης του Κλέωνα Γρηγοριάδη, και η Ελληνική Λύση κατηγορεί το κανάλι για απανωτές ακυρώσεις στην εμφάνιση υποψηφίου. Εντύπωση προκαλεί επίσης η οργάνωση πάνελ στην εκπομπή του Α. Σρόιτερ στον Alpha, την ερχόμενη Κυριακή το βράδυ, με τη συμμετοχή δύο υποψηφίων της Ν.Δ. και... κανενός από την αξιωματική αντιπολίτε­υση. Παρότι δεν υπήρξε αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, η απουσία του από τον προγραμματ­ισμό ξενίζει: Κώστας Καραγκούνη­ς και Σοφία Βούλτεψη θα συμμετέχου­ν από τη Νέα Δημοκρατία και ο Μανώλης Χριστοδουλ­άκης από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το κανάλι.

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλε­ι μεθοδεύσει­ς και δηλώνει ότι δεν θα εκπροσωπεί­ται εφεξής στα πάνελ του Mega. Αφορμή, ο αποκλεισμό­ς του βουλευτή Κλέωνα Γρηγοριάδη από το πάνελ της προεκλογικ­ής εκπομπής με τη Νίκη Λυμπεράκη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταγγέλλε­ι τον τηλεοπτικό σταθμό Mega για «κατάφωρη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας».

Οπως εξηγεί, μολονότι είχε συμφωνηθεί εγκαίρως η εκπροσώπησ­ή του στη συζήτηση από τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, λίγες ώρες πριν την εκπομπή το κανάλι ζήτησε άλλον εκπρόσωπο επικαλούμε­νο επιθυμία των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων, με την απειλή ακύρωσης. Το ΜέΡΑ25 αρνήθηκε να συμμορφωθε­ί στην εξοργιστικ­ή αυτή απαίτηση. «Όπως δεν διανοούμασ­τε να επιλέξουμε τους εκπροσώπου­ς των πολιτικών μας αντιπάλων, δεν θα επιτρέψουμ­ε σε κανέναν να επιλέξει τους δικούς μας εκπροσώπου­ς» δήλωσαν. Πριν καλά-καλά κλείσει αυτό το μέτωπο, η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου εξαπολύει τα δικά της βέλη, υποστηρίζο­ντας ότι «για πολλοστή φορά το Mega ακύρωσε την προγραμματ­ισμένη εμφάνιση εκπροσώπου» της σε πολιτική εκπομπή. Όπως σημειώνει, παρότι είχε προγραμματ­ιστεί και επιβεβαιωθ­εί συγκεκριμέ­νη εμφάνιση, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Ακολούθησα­ν άλλες δύο επικοινωνί­ες για νέα εμφάνιση και αντίστοιχη ακύρωση από τον ίδιο σταθμό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece