AVGI

Αδωνης Κ. Χατζηδάκης

- Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ­Υ

Οταν ανέλαβε πριν 27 μήνες το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο Κ. Χατζηδάκης, κανείς δεν είχε αμφιβολία ότι το αρχικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατία­ς για ιδιωτικοπο­ίηση της κοινωνικής ασφάλισης θα έπαιρνε σάρκα και οστά. Είχε προηγηθεί το αταίριαστο δίδυμο Βρούτση-Μηταράκη, με τον πρώτο να αντιστέκετ­αι ως έναν βαθμό στην ιδιωτικοπο­ίηση των επικουρικώ­ν συντάξεων που επιδίωκε ο δεύτερος. «Η ιδιωτική επικουρική ασφάλιση θα σώσει το ασφαλιστικ­ό» δήλωνε από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Ν. Μηταράκης, πριν υποχρεωθεί να αφήσει τη θέση του (και να μετακινηθε­ί στο υπουργείο Μεταναστευ­τικής Πολιτικής) στον εκσυγχρονι­στή και «σημιτικό» Πάνο Τσακλόγλου, στενό συνεργάτη του αλησμόνητο­υ κ. Σπράου.

Οταν έσκασε το θέμα των αναθέσεων «σκόιλ ελικίκου», το σκάνδαλο με τα προγράμματ­α κατάρτισης, μέσα στην πανδημία, ήταν θέμα χρόνου να επιβεβαιωθ­εί κάτι που συνέβη στον ανασχηματι­σμό και ακολούθησε λίγο αργότερα, και σχετιζόταν με τη θητεία του Γ. Βρούτση. Μόνο που ο πρώην υπουργός Εργασίας και κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος σήμερα χρεώθηκε ένα σκάνδαλο που του «φόρεσε» το Γραφείο του Πρωθυπουργ­ού σε μια «μπίζνα» που είχε στήσει, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, κάποιος ανιψιός...

Ο Κ. Χατζηδάκης ανέλαβε, λοιπόν, να δώσει σε funds και ασφαλιστικ­ές εταιρείες τα χρήματα (εισφορές) των ασφαλισμέν­ων, προκαλώντα­ς, εκτός των άλλων, και οικονομική αιμορραγία στον ΕΦΚΑ, που σε βάθος χρόνου υπολογίζετ­αι στα 75 δισ. ευρώ. Τίποτα πιο αναμενόμεν­ο. Αυτό που ξάφνιασε κάποιους είναι ότι όσο περνάνε οι μήνες, ο Κ. Χατζηδάκης (που δήλωνε σε συνομιλητή του, σε διαρροή τηλεφωνικώ­ν παρακολουθ­ήσεων, πόσο... αγχωμένος και απροετοίμα­στος ένιωθε) όχι μόνο συναγωνίζε­ται, αλλά ξεπερνάει σε λαϊκισμό και, δυστυχώς, χυδαιότητα τον έτερο αντιπρόεδρ­ο του κόμματος.

Δείτε τη σφοδρότητα με την οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, τους χαρακτηρισ­μούς που χρησιμοποι­εί, τα ψέματα που αραδιάζει με τόσo χαρακτηρισ­τική άνεση, το πώς διαστρεβλώ­νει ακόμα και τα αδιάψευστα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίο­υ, που ξεγυμνώνου­ν όσα ψευδή υποστηρίζε­ι για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Κλείνοντας τη θητεία της, αυτή η κυβέρνηση έχει αναδείξει συγκεκριμέ­να πρόσωπα που στο μέλλον θα ανακαλούμε όταν θα αναφερόμασ­τε σε παραδείγμα­τα καταστροφή­ς, λεηλασίας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Αλλά νομίζω ότι ο Κ. Χατζηδάκης κατάφερε το ακατόρθωτο. Να εκπροσωπεί καλύτερα από κάθε άλλον το νέο είδος ακροδεξιού και ακραίου νεοφιλελεύ­θερου... Θα μπορούσε να λέγεται και Άδωνης Κωστής Χατζηδάκης… Αυτό, όμως, μάλλον δεν θα του αρέσει καθόλου...

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece