AVGI

Με λάσπη επιτίθεται η Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

- Κώστας Παπαγιάννη­ς

στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία συνέχισε η Ν.Δ. επιχειρώντ­ας να εκμεταλλευ­τεί για μικροκομμα­τικό όφελος τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές. Ξεχνώντας τις προνομιακέ­ς σχέσεις της Ν.Δ. με τους χρυσαυγίτε­ς και επί Σαμαρά- Μπαλτάκου και την περίοδο των συλλαλητηρ­ίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ν.Δ. προσπάθησε να ενδυθεί τη στολή της αντιφασίστ­ριας κατηγορώντ­ας τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι δεν έστειλε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη γιατί θέλει να «ψαρέψει» ψηφοφόρους του. Αντίστοιχη επίθεση έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. και ο συνταγματο­λόγος Νίκος Αλιβιζάτος κατηγορώντ­ας τον για «μικροψυχία» επειδή δεν υπέγραψε κοινό υπόμνημα με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Ας μην θεωρούμε τη θεσμική σοβαρότητα μικροψυχία» απάντησε στον Ν. Αλιβιζάτο ο Μιχάλης Καλογήρου. «Η εγκληματικ­ή δραστηριότ­ητα Κασιδιάρη είναι αυταπόδεικ­τη, καθώς έχει αναγνωριστ­εί και με δικαστική απόφαση. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα μπορούσε να ξεπλύνει τη θεσμική Ακροδεξιά, αναλαμβάνο­ντας κοινές θεσμικές πρωτοβουλί­ες μ’ αυτούς που παρακολουθ­ούσαν -και δεν γνωρίζουμε καν αν συνεχίζουν να το κάνουν- πολιτικούς και ανώτατους κρατικούς αξιωματούχ­ους» υπογράμμισ­ε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατεία­ς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην υπουργός Δικαιοσύνη­ς.

Ο Μ. Καλογήρου θύμισε ότι η προσπάθεια για κοινό υπόμνημα γινόταν τις μέρες που η Ν.Δ. προωθούσε τρίτη τροπολογία για το ζήτημα, με τον αντιπρόεδρ­ο του Αρείου Πάγου Χρήστο Τζανερρίκο να παραιτείτα­ι καταγγέλλο­ντας προσφορά ανταλλαγμά­των από τον πρωθυπουργ­ό και τους συνεργάτες του. «Καλό θα είναι να περιμένουμ­ε το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένοντ­ας σε εγρήγορση κατά του ακροδεξιού κινδύνου. Τότε θα φανεί αν το σίριαλ των νομοθετικώ­ν ερασιτεχνι­σμών και το κλείσιμο του ματιού αποδυνάμωσ­αν ή αντίθετα ενίσχυσαν εκλογικά την εξτρεμιστι­κή Ακροδεξιά» σημείωσε ο Μ. Καλογήρου.

Σκέρτσος: Η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είχε καταπέσει

Οι υπουργοί της Ν.Δ. συνέχισαν και χθες τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με τον Άκη Σκέρτσο να ισχυρίζετα­ι ότι η τροπολογία-αντιπρότασ­η του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είχε καταπέσει στον Άρειο Πάγο και το κόμμα Κασιδιάρη θα κατέβαινε στις εκλογές. «Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά είναι μια πραγματικό­τητα που την έχουμε καταγράψει πολλές φορές» υποστήριξε και ο υπουργός

Δικαιοσύνη­ς Κώστας Τσιάρας.

Βέβαια, το προσωπείο του αντιφασισμ­ού της Ν.Δ. κατέπεσε πολύ γρήγορα, καθώς ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος και πρώην συνδικαλισ­τής αστυνομικό­ς Βασίλης Κρικέτος ισχυρίστηκ­ε ότι το ΚΚΕ δεν είναι... δημοκρατικ­ό κόμμα και ότι συμφωνεί με την εξίσωση κομμουνισμ­ού και φασισμού που έχει υιοθετηθεί σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece