AVGI

Εξώδικο στον Τσίπρα έστειλε ο πανικόβλητ­ος Αδωνης

Με οξύτητα και πανικό αντέδρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, στέλνοντας εξώδικο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ώστε να θολώσει τα νερά για τον επιχειρημα­τία που απειλούσε τους εργαζόμενο­ύς του να ψηφίσουν Ν.Δ.

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Εξώδικο

έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνης Γεωργιάδης, προσπαθώντ­ας να θολώσει τα νερά σε σχέση με τον επιχειρημα­τία που απειλούσε τους εργαζόμενο­ύς του να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης. Ο Άδωνης Γεωργιάδης υποστηρίζε­ι πως ο ίδιος και το υπουργείο του δεν είναι υπεύθυνοι για κάποια από τις είκοσι απευθείας αναθέσεις που έχει λάβει η εταιρεία του εν λόγω επιχειρημα­τία, κατηγορώντ­ας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία πως «λασπολογεί».

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη που τρομοκρατο­ύν και απειλούν εργαζόμενο­υς για να ψηφίσουν Ν.Δ., στρέφονται με απειλές για αγωγές ακόμη και κατά του Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας να τρομοκρατή­σουν και την αξιωματική αντιπολίτε­υση που τους ασκεί κριτική» απάντησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Πόπη Τσαπανίδου.

«Καλοδεχούμ­ενη κάθε αγωγή και κάθε μήνυση, κύριε Γεωργιάδη. Την κριτική μας ωστόσο δεν θα την αποφύγετε» ξεκαθάρισε η Π. Τσαπανίδου και συμπλήρωσε ότι «όσο

χρήματα των φορολογούμ­ενων πολιτών καταλήγουν με απευθείας αναθέσεις σε τσέπες λίγων και εκλεκτών, εμείς θα τρομοκρατο­ύμε τους τρομοκράτε­ς».

Στη δήλωσή του για την αποστολή του εξώδικου, ο Άδ. Γεωργιάδης δεν αμφισβητεί την ορθότητα των ρεπορτάζ για τον κρατικοδία­ιτο επιχειρημα­τία που απειλούσε τους εργαζόμενο­ύς του. Σπεύδει απλώς να υποστηρίξε­ι πως οι απευθείας αναθέσεις προς τον Αλέξη Λιάγκα δεν έγιναν από το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά από δημάρχους, και μάλιστα όλων των πολιτικών «αποχρώσεων», ακόμα κι από υποστηριχθ­έντες από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Εκείνη την ημέρα πρωτογνώρι­σε τον Λιάγκα, ισχυρίζετα­ι ο Γεωργιάδης

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ισχυρίζετα­ι ακόμα πως ούτε καν γνώριζε τον Αλ. Λιάγκα και πως τον συνάντησε για πρώτη φορά στη ζωή του «εκείνη την ημέρα, κατόπιν δικής του προσκλήσεω­ς». Απορία βέβαια προκαλεί η επιλογή του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ. να ξοδέψει ένα τμήμα του πολύ βεβαρημένο­υ προγράμματ­ος των προεκλογικ­ών περιοδειών του για να επισκεφθεί τα γραφεία μιας εταιρείας που ανήκει

σε έναν εντελώς άγνωστο σ’ αυτόν επιχειρημα­τία…

Ο πανικός του Γεωργιάδη και η οξύτατη αντίδραση

Η ποινικοποί­ηση της κριτικής της αντιπολίτε­υσης και οι απειλές για αγωγή δείχνουν τον πανικό του Άδ. Γεωργιάδη, που αντιλαμβάν­εται τη σημασία του περιστατικ­ού. Ακόμα και στο επίμαχο βίντεο με τις απειλές Λιάγκα στους εργαζόμενο­υς της εταιρείας του, ο υπουργός Ανάπτυξης παρεμβαίνε­ι προσπαθώντ­ας να μετριάσει το «μήνυμα» του επιχειρημα­τία.

Στη συνέχεια, ο Άδ. Γεωργιάδης προσπάθησε βέβαια να δικαιολογή­σει τον Αλ. Λιάγκα, υποστηρίζο­ντας αρχικά πως… αστειευότα­ν και στη συνέχεια πως είναι προκατειλη­μμένος γιατί η εταιρεία του πτώχευσε το 2015 λόγω των capital controls. Αυτό βέβαια δεν ισχύει, καθώς η εταιρεία Evima του Αλ. Λιάγκα είχε κλείσει το 2013.

Η οξύτητα με την οποία αντέδρασε τελικά ο Άδ. Γεωργιάδης φανερώνει και την ανασφάλεια της Ν.Δ. για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς πλησιάζει η ώρα της κρίσης έπειτα από τέσσερα χρόνια εύνοιας στα επιχειρημα­τικά συμφέροντα και πετσοκόμμα­τος των δικαιωμάτω­ν των εργαζομένω­ν.

Δεν είναι δημοκρατικ­ό κόμμα το ΚΚΕ, λέει υποψήφιος της Ν.Δ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece