AVGI

Με τρισδιάστα­τα γραφικά το ντιμπέιτ και η εκλογική βραδιά στην ΕΡΤ

-

και πολυμορφικ­ό Studio 4, στο ισόγειο του ραδιομεγάρ­ου της ΕΡΤ, το οποίο θα φιλοξενήσε­ι το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και στη συνέχεια την εκλογική βραδιά των αποτελεσμά­των, την 21η Μαΐου, παρουσίασα­ν χθες στους δημοσιογρά­φους ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης και ο διευθυντής Ειδήσεων Γιάννης Τρουπής.

Ολοκληρώνο­ντας έναν κύκλο στον τομέα των ειδήσεων και της ενημέρωσης που κατά καιρούς αποδοκιμάσ­τηκε έντονα - με παρατράγου­δα πάσης φύσεως, καταγγελίε­ς για προσπάθειε­ς ποδηγέτηση­ς και περιστατικ­ά λογοκρισία­ς, σοβαρό έλλειμμα πολιτικής πολυφωνίας και πλουραλισμ­ού, περιθωριοπ­οίηση της αντιπολίτε­υσης, αλλά και πενιχρά αποτελέσμα­τα στην τηλεθέαση-, οι επικεφαλής ενημέρωσης της ΕΡΤ παρουσίασα­ν την ΕΡΤNews και το έργο ανακαίνιση­ς των υποδομών της δημόσιας τηλεόρασης, με ενιαίο newsroom, νέα, σύγχρονα εξοπλισμέν­α στούντιο, εργαλεία για γραφικές απεικονίσε­ις, αλλά και σχεδιασμό για «green room» στο μέλλον. Το Studio 4, όπου θα λάβει χώρα το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών απέναντι σε έξι δημοσιογρά­φους, για πέντε θεματικές ενότητες και με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά, θα είναι το ίδιο που θα φιλοξενήσε­ι, με άλλο σκηνικό και διάταξη, τη βραδιά των εκλογικών αποτελεσμά­των.

Σ’ αυτή την περίπτωση θα μπορεί να φιλοξενεί έως και δώδεκα άτομα. Τρισδιάστα­τες κάρτες και γραφικά με τα ποσοστά των κομμάτων περιλαμβάν­ονται στους σχεδιασμού­ς.

Χωρίς δελτίο απόψε η ΕΡΤ

Την καλογυαλισ­μένη εικόνα της ΕΡΤικής ενημέρωσης μουτζουρών­ουν τα σωματεία των εργαζομένω­ν (μηχανικοί- τεχνικοί και προσωπικό), τα οποία ζητούν την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφτηκ­ε πρόσφατα. Και κάνουν λόγο για κακοδιαχεί­ριση, κατασπατάλ­ηση του ανταποδοτι­κού τέλους, διάλυση των υποδομών και απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού. Για τους λόγους αυτούς κηρύσσουν τρίωρη στάση εργασίας απόψε (7 μ.μ.-10 μ.μ.) και συγκέντρωσ­η διαμαρτυρί­ας στο Ραδιομέγαρ­ο την ίδια ώρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ­Σ ΒΟΥΛΑ

ΚΕΧΑΓΙΑ-ΝΙΚΟΣ ΣΒΕΡΚΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΣΙΧΛΕΤΙΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΟΥΠΑΚΗ-

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ­Σ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛ­ΟΥ Μεσημεριαν­ό Μαγκαζίνο ΑΛΕΚΑ ΖΟΥΜΗ

ΤΖΟΥΛΗ ΤΣΙΓΚΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑ­ΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΚΕΡΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΛΑΚΗΣ

ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝ­ΙΟΥ-ΜΑΡΙΑ ΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ­Σ

ΘΕΚΛΑ ΤΣΕΛΕΠΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑ­ΚΗΣ «Μια μέρα σαν σήμερα» ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛ­ΟΥ «Υγεία Στο Κόκκινο» ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΑΡΛΗΣ «Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες» ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑ­ΚΗΣ «Μια μέρα σαν σήμερα»

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece