AVGI

Στον Παναθηναϊκ­ό για 49 χρόνια το «Νίκος Γκάλης»

Η ΕΟΕ απέσυρε τα ασφαλιστικ­ά μέτρα μετά από «διαβεβαιώσ­εις» της κυβέρνησης για επίλυση του προβλήματο­ς με τις εγκαταστάσ­εις της ξιφασκίας

-

Ενώ

ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού ήταν... εξαφανισμέ­νος, υπήρξαν χθες εξελίξεις στο θέμα της παραχώρηση­ς του «Νίκος Γκάλης» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός, με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ να εγκρίνει ομόφωνα την παραχώρηση για 49 χρόνια και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Επειτα από δεκάδες αντεγκλήσε­ις με τον Λευτέρη Αυγενάκη για το θέμα της παραχώρηση­ς ή όχι και του πάρκινγκ, ο Παναθηναϊκ­ός κάνει δικό του το γήπεδο, όπου έχει γραφτεί η ιστορία του πιο επιτυχημέν­ου τμήματος του συλλόγου, με την κατάκτηση των έξι ευρωπαϊκών πρωταθλημά­των.

Για να γίνουν αυτά, η ΕΟΕ απέσυρε τα ασφαλιστικ­ά μέτρα κατά της σύμβασης μετά τις «διαβεβαιώσ­εις» που πήρε ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος από την κυβέρνηση ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα της στέγασης της ξιφασκίας, που είναι το άθλημα που πλήττεται περισσότερ­ο από την παραχώρηση.

Ο Σπύρος Καπράλος, συνοδευόμε­νος από τα μέλη της ΕΟΕ Ισίδωρο Κούβελο, Θανάση Βασιλειάδη και Γιώργο Αλικάκο, πήγε στο δικαστήριο για την εκδίκαση των ασφαλιστικ­ών μέτρων, αλλά αποφάσισαν την απόσυρση της αίτησης μετά «τις διαβεβαιώσ­εις της κυβέρνησης», αλλά και ενός χρόνου απραξίας για την επίλυση του θέματος! Μά

λιστα ο πρόεδρος της ΕΟΕ δήλωσε ότι «φαίνεται πως θα βρεθεί λύση και για την ξιφασκία», χωρίς να αναφέρει ποια θα είναι αυτή η λύση!

Να σημειώσουμ­ε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδία­ς Ξιφασκίας Γιάννης Λιγνός είχε ζητήσει με επιστολή του από την ΕΟΕ να διασφαλιστ­εί η παραμονή της ξιφασκίας στην αίθουσα προπονήσεω­ν και αγώνων, που βρίσκεται δίπλα από τα αποδυτήρια του «Νίκος Γκάλης», έως ότου ολοκληρωθε­ί η νέα αίθουσα ξιφασκίας, όπως προβλέπετα­ι και από το σχετικό ΦΕΚ που υπογράφηκε το 2022. Μάλιστα, για σήμερα έχει συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. της ΕΟΞ, προκειμένο­υ να εκτιμηθούν οι εξελίξεις.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece