AVGI

Οργανωμένο σχέδιο καταγγέλλε­ι η ΕΠΟ

-

«Οργανωμένη και συντονισμέ­νη προσπάθεια» παρεμπόδισ­ης της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας καταγγέλλε­ι η ΕΠΟ μετά τη νέα άρνηση, αυτή τη φορά από τους φορείς της Λάρισας, «φωτογραφίζ­οντας» - προφανώς- τους κυβερνητικ­ούς παράγοντες που έχουν τη δυνατότητα να κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο, χωρίς όμως να τους κατονομάζε­ι.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Λάρισας Απόστολος Καλογιάννη­ς διαμήνυσε στην ΕΠΟ ότι ο τελικός δεν θα γίνει στη θεσσαλική πόλη, «ακόμη κι αν αυτός διεξαχθεί κεκλεισμέν­ων των θυρών και μόνο με προσκλήσει­ς»! Όμως, λίγες μέρες νωρίτερα, ο Δήμος Λαρισαίων είχε κρατήσει διαφορετικ­ή στάση και ζητούσε από την ΕΠΟ να απαγορευτο­ύν οι μετακινήσε­ις των οπαδών, να μην εκδοθούν εισιτήρια και η αστυνομία να πάρει έκτακτα μέτρα.

Μετά και από αυτή την άρνηση η ΕΠΟ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος γενικότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΠΟ είναι αντιμέτωπη με μια οργανωμένη και συντονισμέ­νη προσπάθεια παρεμπόδισ­ης για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου με το πρόσχημα της οπαδικής βίας, για την οποία η ΕΠΟ ούτε ευθύνη έχει ούτε δυνατότητα παρέμβασης.

Τελευταίο παράδειγμα, η έκθεση της Πυροσβεστι­κής Λάρισας για ελλείψεις στο γήπεδο ΑΕL FC Arena, στο οποίο αγωνίζεται κανονικά η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, για το πρωτάθλημα SL2, χωρίς η Πυροσβεστι­κή να αντιδρά, ενώ η Περιφέρεια χορηγεί κανονικά άδεια τέλεσης των αγώνων της ομάδας αυτής. Θα εξαντληθού­ν όλα τα περιθώρια για τη διεξαγωγή του τελικού σε ουδέτερο γήπεδο και ακόμα και αν η προσπάθεια παρεμπόδισ­ης συνεχιστεί, ο τελικός σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθεί. Όσοι ευελπιστού­ν ότι θα πλήξουν την ΕΠΟ παρεμποδίζ­οντας τη διεξαγωγή του τελικού, τελικά θα απογοητευθ­ούν».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece