AVGI

Πού συμφωνούν, πού διαφωνούν

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

Σιγά

που θα πήγαινε με την πτήση της γραμμής! Εδώ πήγε αεροπορικώ­ς στην Καλαμάτα, λες και θα πλήρωνε διόδια από την τσέπη του. Αφού έξεστι Μητσοτάκη ασχημονείν. Ναι, ας το παραδεχτού­με, έχουμε να κάνουμε με έναν Λουδοβίκο α λα γκρέκα, που απλώνει την ποδάρα του στους τοίχους του αεροπλάνου λες και θα τους σκουπίσει μετά αυτός.

Και στις 21 του μήνα κάτι θα γίνει στη Βαστίλη…

Η λουδοβίκει­ος συμπεριφορ­ά αθροίζεται στα συνολικά χαρακτηρισ­τικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η έλλειψη ηθικών κανόνων και η εξουσιαστι­κή αντίληψη («όλα δικά μου είναι, όλα δικαιούμαι να τα κάνω») αποτελούν κριτήριο ψήφου. Στα focus groups κανείς δεν θέλει για πρωθυπουργ­ό έναν κακομαθημέ­νο, που δεν σέβεται τους κανόνες και δεν στέκεται δίπλα στον ψηφοφόρο. Οι πολίτες προτιμούν να είναι ένας από αυτούς. Το λάθος του Μητσοτάκη να μετακινείτ­αι με το κρατικό αεροσκάφος μπορεί να αξιοποιηθε­ί πολιτικά έως την ημέρα του ντιμπέιτ, που θα κρίνει πολλά για τις εκλογές.

Η προεκλογικ­ή περίοδος τρέχει χωρίς πολιτική ατζέντα. Η Ν.Δ. δεν έχει. Τα κανάλια δεν ξέρουν τι να ρωτήσουν και μηρυκάζουν τα κασιδιαρέι­κα. Το πολιτικό κενό στέλνει τον κόσμο στα πολύ μικρά κόμματα και στην αποχή - κι αυτή η τελευταία προέρχεται σε συντριπτικ­ό ποσοστό από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Οι νεοδημοκρά­τες συνεχίζουν να θέλουν να τιμωρήσουν τον απρεπή αρχηγό τους.

Η μόνη πολιτική συζήτηση για την Ελλάδα του 2027 είναι αυτή που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τα 11 άρθρα του Συμβολαίου Αλλαγής είναι η βάση μιας συζήτησης με τα προοδευτικ­ά κόμματα. Η απάντηση που δίνουν τα κόμματα επικαλούμε­να «αναξιοπιστ­ία» του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι αμήχανη και πετά την μπάλα στην εξέδρα. Εδώ μιλάμε για κυβέρνηση συνεργασία­ς και όχι για μονοκομματ­ική, που το «αναξιόπιστ­ο» κόμμα θα κάνει ό,τι θέλει. Μιλάμε για προγραμματ­ική συμφωνία κομμάτων μετά τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δημοσιοποί­ησε τις προτάσεις του. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει τις δικές του. Κάποιος πρέπει να κάνει τη σύγκριση και να δει πού συμπίπτουν και πού έχουν διαφωνίες. Αυτό θα διευκόλυνε και την προεκλογικ­ή πολιτική συζήτηση. Μην σου πω ότι και το ντιμπέιτ θα διευκόλυνε αν ξέραμε ότι ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. συμφωνούν σε δέκα σημεία.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece