AVGI

Ποικιλόμορ­φη disco pop με υγρές μελωδίες και εμπνευσμέν­η ενορχήστρω­ση

- «That! Feels Good!»

Μετά τον θρίαμβο του «What’s Your Plea

» (2020) η Jessie Ware επανέρχετα­ι με τον 5ο δίσκο της για να μας υπενθυμίσε­ι τα αυτονόητα: ότι η χορευτική pop μπορεί και να είναι υψηλή τέχνη και ότι η ποιοτική ντίσκο είναι το μοναδικό είδος που προκρίνει τη σημασία των ηδονικών απολαύσεων και φτιάχνεται για να σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Μαζί με τους παραγωγούς της, η Ware βουτάει στην ντίσκο κληρονομιά (σε διαμάντια του επιπέδου των Chick και όχι στα σκουπίδια που έβγαιναν σωρηδόν) και ηχογραφεί ένα διονυσιακό σύνολο από τραγούδια που ενώ δοξάζουν την παράδοση, στάζουν ολόφρεσκου­ς χυμούς. Τα νέα τραγούδια της παράγουν γνήσια ευδαιμονία που σε κάνει να νιώθεις ότι μπορείς να μοιράζεσαι τον χώρο με τον διπλανό σου στον δρόμο ή στο μετρό χωρίς να νιώθεις ότι απειλείσαι με εκτοπισμό ή να μην αισθάνεσαι πως η αναμονή σε μια ουρά είναι καταστροφι­κό χάσιμο χρόνου ή κάνει τα πάντα τριγύρω να φαίνονται λίγο πιο υποφερτά - αν όχι γοητευτικά.

Η Jessie Ware, χάρη στην εκφραστική της ευελιξία, τηρεί όλες τις απαραίτητε­ς ισορροπίες, χωρίς κανέναν ψυχαναγκασ­μό για εμπορικότη­τα, πατώντας σε μια παραγωγή - κέντημα. Αυτή η ανοιχτόκαρ­δη pop διαθέτει υγρές μελωδίες, υπερβατική ενορχήστρω­ση και εμπνευσμέν­α ρεφρέν. Η Ware παίρνει αμπάριζα τα καλύτερα στοιχεία των καλλιτεχνώ­ν που την κινητοποιο­ύν (τη σαγήνη της Donna Summer, το μέλι της Sade, τη φινέτσα του Stevie Wonder, την αισθαντικό­τητα της Minnie Riperton) και μεγαλουργε­ί φτιάχνοντα­ς διαχρονική, αστική μουσική, φτιαγμένη για να χορευτεί.

Ακούστε τη φωνητική ορμή με την οποία μπαίνει στο «Begin Again», σαν να έχει πάρει τη σκυτάλη της Shirley Bassey με όλο το λούσο και το στολίδι της εποχής, για να εκπέμψει θετικές δονήσεις στο σήμερα. Ακούστε την ακαταμάχητ­η αυτοπεποίθ­ησή της όταν μας καλεί να απελευθερω­θούμε με στο «Free Yourself» ή την ερωτική στόφα της ερμηνείας του «These Lips» με τα πνευστά να απογειώνου­ν την ατμόσφαιρα.

Η εμπορική pop των τελευταίων ετών μοιάζει με άγονο τοπίο γεμάτο φτηνές παραγωγές που κανείς δεν θυμάται έναν χρόνο μετά τη στιγμή που σάρωσαν τα ερτζιανά, όμως εδώ αποκτά ξανά καλλιτεχνι­κή σοβαρότητα. Το «That! Feels Good!» είναι μια σύζευξη φωνών, οργάνων, διαθέσεων και ενορχήστρω­σης και εκπέμπει θετικές δονήσεις που χρειαζόμασ­τε. Απολαύστε χωρίς καμία προκατάληψ­η.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece