AVGI

Επική ανατροπή από τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Σλούκας, με τρίποντο σε νεκρό χρόνο, «σκότωσε» την πρώην ομάδα του και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 72-71

-

Εχοντας

στις τάξεις του έναν εκπληκτικό Κώστα Σλούκα, ο Ολυμπιακός νίκησε 72-71 στην Κωνσταντιν­ούπολη τη Φενερμπαχτ­σέ και βρίσκεται μία νίκη μακριά από το Final 4 του Κάουνας. Σήμερα (8.45 μ.μ.) με νέα νίκη στην Πόλη θα πιάσει τον στόχο του, αλλά, ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, θα έχει ακόμη μία ευκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ.

Ο 33χρονος διεθνής άσος έκανε κόντρα στην πρώην ομάδα του ίσως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του (25 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με buzzer beater τρίποντο, όταν όλα έδειχναν ότι το ματς είχε κριθεί υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Νωρίτερα, με αυτόν στην πεντάδα, ο Ολυμπιακός «γύρισε» δύο φορές το ματς, όταν έχανε 26-15, για να περάσει μπροστά 35-38 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στη συνέχεια, όταν η Φενέρ προηγήθηκε 49-41.

Στο φινάλε, αρχικά ο Ντόρσεϊ και στη συνέχεια ο Καλάθης, με τρίποντο από τη γωνία, πήγαν να δώσουν τη νίκη στη Φενέρ (69-66 στο 39΄), αλλά ο Βεζένκοφ «απάντησε» με ένα τρίποντο από το… σπίτι του στα 48΄΄ (69-69). Στη συνέχεια ο Γούοκαπ, ύστερα από αμυντικό ριμπάουντ του Ολυμπιακού, έκανε λάθος πάσα και ο Γκούντουρι­τς πέτυχε το 71-69 στα 3,8΄΄. Ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός επανέφερε την μπάλα από την επίθεση και τότε «μίλησε» ο Σλούκας!

«Νιώθω πολύ ωραία, δεν έπαθα έμφραγμα, είμαι καλά! Ήταν φανταστικό ματς για τους φιλάθλους, βάλαμε δύο τρομερά σουτ στο τέλος με Βεζένκοφ και Σλούκα. Πήραμε το προβάδισμα, αλλά δεχθήκαμε καλάθια. Βρήκαν τρόπο να σκοράρουν, όπως κι εμείς στο τέλος. Ήταν τρομερή εμφάνιση, ήμασταν νευρικοί, αλλά στο τέλος βρήκαμε τις λύσεις και κερδίσαμε, κάτι που δεν είναι εύκολο σ’ αυτή την έδρα. Το επόμενο ματς είναι άλλη υπόθεση. Πρέπει να το κερδίσουμε, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς, αλλά δεν θα είναι εύκολο ούτε για τη Φενέρ» δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στο Κάουνας η Μπαρτσελόν­α νίκησε 77-66 τη Ζαλγκίρις, σημείωσε την τρίτη νίκη στη σειρά και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση στο Final 4.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece