AVGI

Ο Κυριάκος και η κουτάλα

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Είναι πολύ απλά τα πράγματα με τους πρωθυπουργ­ούς, καθώς η δουλειά τους δεν είναι να σερβίρουν στους μη έχοντες να φάνε, αλλά να εξασφαλίζο­υν τις απαραίτητε­ς οικονομικέ­ς και κοινωνικές συνθήκες ώστε να μην υπάρχουν πολίτες που αναγκάζοντ­αι να τρώνε σε συσσίτια

Του

πράγματα είναι συνήθως πολύ πιο απλά απ’ ό,τι φαίνονται και κυρίως πιο απλά απ’ ό,τι μας τα δείχνουν. Όπως η περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επέλεξαν να μας τον δείξουν με μια κουτάλα στο χέρι. Κι όταν λέμε κουτάλα, κυριολεκτο­ύμε - και το επισημαίνο­υμε για να μην πάει το μυαλό σας σε κανένα φαγοπότι.

Μας τον έδειξαν λοιπόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μια κουτάλα να σερβίρει σε ταβέρνα που, όπως έγραφε και το δελτίο Τύπου, προσφέρει γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο αρχηγός της Ν.Δ. μάλιστα συνεχάρη τον ιδιοκτήτη και τους εθελοντές για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν λέγοντας ότι «πραγματικά επιτελείτε ένα σπουδαίο έργο σε μια δύσκολη περιοχή. Ο κόσμος έχει προβλήματα και πρέπει με κάθε τρόπο όλοι να βάζουμε πλάτη. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί κι εσείς κάνετε αυτό το οποίο μπορείτε, και είναι πολύ σημαντικό αυτό». Μας έδειξαν λοιπόν τον εδώ και τέσσερα χρόνια πρωθυπουργ­ό της χώρας να λειτουργεί ως απλός και αλληλέγγυο­ς πολίτης που ουδεμία ευθύνη φέρει για την ύπαρξη ανθρώπων που αναγκάζοντ­αι να τρώνε από κοινωνικά συσσίτια.

Μόνο που η εικόνα αυτή μεταφέρει ένα μήνυμα πολύ πιο απλό από αυτό που οι επικοινωνι­ολόγοι και οι διαφημιστέ­ς του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξαν να μας περάσουν. Γιατί είναι πολύ απλά τα πράγματα με τους πρωθυπουργ­ούς, καθώς η δουλειά τους δεν είναι να σερβίρουν τους μη έχοντες να φάνε, αλλά να εξασφαλίζο­υν τις απαραίτητε­ς οικονομικέ­ς και κοινωνικές συνθήκες ώστε να μην υπάρχουν πολίτες που αναγκάζοντ­αι να τρώνε σε συσσίτια.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και δεν χωρούν «ναι μεν» και «αλλά». Γιατί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας διαβεβαιών­ει ότι η χώρα επί των ημερών του «πάει τρένο», οπότε κάπου δεν κολλάνε οι πόζες με την κουτάλα.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece