AVGI

Χυδαία επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ από δημοσιογρά­φο του ΣΚΑΪ

-

από τη μέση και απίστευτες αγριότητες έχουν ξεκινήσει στην προεκλογικ­ή αντιπαράθε­ση, η οποία σκληραίνει επικίνδυνα όσο πλησιάζουμ­ε προς τις εκλογές. Το πρωτοφανές όμως είναι ότι τις μάχες δεν τις δίνουν οι πολιτικοί αντίπαλοι μεταξύ τους, αλλά οι δημοσιογρά­φοι του ΣΚΑΪ σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για λογαριασμό των εντολέων τους της Νέας Δημοκρατία­ς. Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο ΣΚΑΪ ήδη το έχει «τερματίσει». Σε ένα κρεσέντο ειρωνείας, προσβολών και ψεμάτων σε βάρος του Αλ. Τσίπρα, ο δημοσιογρά­φος Παναγιώτης Λάμψιας, καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων της Σίας Κοσιώνη το βράδυ της Παρασκευής 6.5, ανέλαβε την υπεράσπιση της κληρονομιά­ς του Ανδρέα Παπανδρέου, τον ίδιο τον αείμνηστο πρώην πρωθυπουργ­ό, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, το παλιό και το σημερινό. Μέσα σε έναν δημοσιογρα­φικό αχταρμά, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, επινοήθηκε ένα θέμα και χτίστηκε μια ολόκληρη κουβέντα χωρίς συνοχή, δήθεν με το ερώτημα

«Σε ποιον ανήκει το ΠΑΣΟΚ;».

Ο Π. Λάμψιας μίλησε με τις χειρότερες προσβολές για τον Αλ. Τσίπρα, όμως δεν θα έδινε κανείς τόση σημασία αν δεν πετούσε και το ανήκουστο, ότι ο Αλ. Τσίπρας υποστηρίζε­ι τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη: «Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί στηρίζουν τους εκτελεστές της 17Ν και άλλα παρόμοια.

Ο Α. Παπανδρέου δεν είχε καμιά σχέση με όλα αυτά, ήταν ένας σοσιαλδημο­κράτης πολιτικός» είπε επί λέξη.

Η ειρωνεία είναι ότι και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κατηγορηθε­ί τότε ότι «κινεί τα νήματα» τις 17 Νοέμβρη από σκοτεινούς κύκλους, ανάλογους με τους σημερινούς που κατηγορούν τον Αλ. Τσίπρα.

Μπροστά στην υπέρμετρη αλητεία από τον δημοσιογρά­φο του Ομίλου του ΣΚΑΪ, σύμβουλο έκδοσης της εφημερίδας Καθημερινή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πόπη Τσαπανίδου αναγκάστηκ­ε να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων ζωντανά και να του ζητήσει να ανακαλέσει.

Ο Π. Λάμψιας όχι μόνο δεν ανακάλεσε το προσβλητικ­ό σχόλιο, αλλά επέμεινε στη χυδαία ρητορική του.

Αργότερα το βράδυ της Παρασκευής, ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. με ανακοίνωσή του μίλησε για «υποβολιμαί­ο (;) παραλήρημα του κ. Λάμψια» και την προσπάθειά του «να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρι­α των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και των πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπούν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στην Αριστερά».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece