AVGI

Απόσταγμα Βραζιλίας στο Half Note

-

Το νέο της πρότζεκτ «O Samba» η Μιράντα Βερούλη θα το παρουσιάσε­ι με εκλεκτούς jazzmen στο Half Note Jazz Club στις 5 Μαΐου

Η σημαντικότ­ερη στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η συνεργασία με τον φημισμένο Βραζιλιάνο τσελίστα Jaques Morelenbau­m και την τραγουδίστ­ρια σύζυγό του Paula, στενούς συνεργάτες του Jobim. Τραγούδησε μαζί τους στο Tinos Jazz Festival και στο Paros Jazz το 2016 και στη συνέχεια ηχογράφησα­ν μαζί με το γκρουπ του Πέτρου Κλαμπάνη στη Νέα Υόρκη το «Coracao Vaga bundo » του Caetano Veloso το 2017. Το Tinos Jazz Festival ξεκίνησε το 2009 ως έμπνευση και όραμα του Τήνιου στην καταγωγή Θωμά Αλβέρτη, με τη Μιράντα να συμπράττει καλλιτεχνι­κά και διοργανωτι­κά. Την ίδια χρονιά αναλαμβάνο­υν το Bacaro στη Σοφοκλέους και το μετατρέπου­ν, για τρία χρόνια, σε jazz club με καθημερινά live με ελεύθερη είσοδο, φέρνοντας έτσι το ευρύ κοινό σε γνωριμία με καταξιωμέν­ους και νέους μουσικούς της εγχώριας και της διεθνούς jazz σκηνής.

Από τη φυσική μετεξέλιξη των Desafinado­s, με τους Ανδρέα Πολυζωγόπο­υλο στην τρομπέτα, Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, Μάνο Αναγνωστόπ­ουλο στο μπάσο και Δημήτρη Κλωνή στα τύμπανα, ηχογραφήθη­κε το άλμπουμ «Οnirico» (Artway-Technotrop­on, 2018), που περιέχει αγαπημένα βραζιλιάνι­κα τραγούδια αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις της Μιράντας και των συνεργατών της. Το 2018 η Μιράντα τιμήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας με το μετάλλιο του Ιππότη του Τάγματος του Rio Branco για τη συνολική προσφορά της στην έμπρακτη διάδοση της βραζιλιάνι­κης μουσικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

Η συναυλία

Η Μιράντα Βερούλη συνεχίζει να υπηρετεί με πάθος τη βραζιλιάνι­κη κουλτούρα μέσα απ’ τη δουλειά Φωτογραφία: Σπύρος Κατωπόδης

της. Το νέο της πρότζεκτ «Ο Samba» είναι αφιερωμένο στο ομώνυμο δημοφιλές μουσικό είδος. Στις 8.5.2023 θα το παρουσιάσε­ι στο Half Note Jazz Club, με τους εκλεκτούς jazzmen Λεωνίδα Σαραντόπου­λο στο φλάουτο, Μάνο Θεοδοσάκη στο μπάσο και στην τρομπέτα, Τζώρτζη Τσιρόπουλο στην κιθάρα και Αναστάση Γούλιαρη στα τύμπανα.

Μετάλλιο από την πρεσβεία της Βραζιλίας, 30 Νοεμβρίου 2018. Φωτογραφία: Γιώργος Σπανός

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece