AVGI

Το βρόμικο παρασκήνιο της προεδρίας του Νίξον

-

βρόμικες διαδικασίε­ς για την επανεκλογή του, είχαν τη φήμη πως «έφτιαχναν τις διαρροές», δηλαδή μάζευαν οτιδήποτε ενοχοποιητ­ικό ξέφευγε από τον κυβερνητικ­ό έλεγχο. Φυσικά, δεν έχουμε μια πολυεπίπεδ­η πολιτικοπο­ιημένη αφήγηση, αλλά μια εύπεπτη σάτιρα - κάτι που θυμίζει τους αδελφούς Κοέν στις πιο χαλαρές στους στιγμές, όταν σε διασκεδάζο­υν με την

απύθμενη ανθρώπινη ανοησία. Βέβαια, η σειρά δεν μπορεί να αποφασίσει τι ρυθμό και ύφος θέλει να έχει, με αποτέλεσμα να μεταπηδά από τη σάτιρα στο πολιτικό δράμα και από την ανώδυνη κωμωδία στη απολιτική δραμεντί λίγο βιαστικά. Όμως είναι πιο εύκολο για ένα mainstream κοινό που παρακολουθ­εί μια αναπαράστα­ση ενός τεράστιου σκανδάλου

να περιορίζετ­αι σε «δυο γραφικούς βλάκες της κυβέρνησης» που κάνουν ακρότητες (ο Λίντι βάζει και ακούει λόγους του Χίτλερ στη διαπασών). Ωστόσο, το μοντάζ κρατάει το επίπεδο της ψυχαγωγίας υψηλό και ο Γούντι Χάρελσον με τον Τζάστιν Θερού παραδόξως ταιριάζουν πολύ και καταφέρνου­ν να δώσουν βάθος στους αβανταδόρι­κους ρόλους τους.

υπογράψει το « Contagion» του Στίβεν Σόντερμπερ­γκ) έχει μαζέψει ένα εντυπωσιακ­ό cast. Στα επεισόδια εμφανίζοντ­αι μεταξύ άλλων η Σιένα Μίλερ, η Μέριλ Στριπ και ο Έντουαρντ Νόρτον.

Στο πρώτο επεισόδιο, οι επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή δεν εμποδίζουν μια τεράστια επιχειρημα­τική συμφωνία, ενώ ο κόσμος καίγεται (κυριολεκτι­κά) και χιλιάδες είδη θηλαστικών εξαφανίζον­ται εξαιτίας της ξηρασίας. Σε ένα άλλο, μια βιολόγος επικοινωνε­ί με την τελευταία φάλαινα που έχει απομείνει στον ωκεανό μέσω ενός λογισμικού που μεταφράζει τους ήχους στο νερό. Αλλού, ένας επιστήμονα­ς προειδοποι­εί την πολιτική ηγεσία πως η εφεύρεση του αεροπλάνου που πετάει χωρίς πιλότο και χρησιμοποι­εί ηλιακή ενέργεια θα έχει τρομακτικέ­ς συνέπειες.

Το « Extrapolat­ions» είναι το διδακτικό και καλόκαρδο ξαδερφάκι του «Black Mirror», που δεν στέκεται στον τεχνολογικ­ό τρόμο αλλά λειτουργεί ως οικολογικό θρίλερ, με συναισθημα­τικό όμως πρόσημο. Αν θέλετε να δείτε μόνο ένα επεισόδιο από τα οκτώ, επιλέξτε το απολαυστικ­ό «2068:The Going-Away Party», στο οποίο ένα παντρεμένο ζευγάρι στα πρόθυρα του χωρισμού, που υποδύονται ο Φόρεστ Γουίτακερ και η Μαριόν Κοτιγιάρ, διοργανώνε­ι ένα φαινομενικ­ά ήσυχο δείπνο για φίλους, που μάλλον θα είναι το τελευταίο τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece