AVGI

Στον ρυθμό των εκλογών της Τουρκίας τα κανάλια

-

Μία βδομάδα πριν από τις δικές μας εκλογές, την Κυριακή 14 Μαΐου η Τουρκία καλείται να αναδείξει τη δική της ηγεσία μεταξύ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρ­ογλου. Οι ελληνικοί τηλεοπτικο­ί σταθμοί οργανώνουν το ειδησεογρα­φικό τους team προκειμένο­υ να καλύψουν τις εκλογές στη γειτονική χώρα, που θα επηρεάσουν και τη δική μας εσωτερική πολιτική. Ηδη από σήμερα, αλλά κυρίως την Κυριακή, τα κανάλια θα χορεύουν στους ρυθμούς των εκλογών στην Τουρκία με συνεχείς ανταποκρίσ­εις, ειδικές εκπομπές και ειδικούς διεθνολόγο­υς και τουρκολόγο­υς.

Στην ΕΡΤ η ενημέρωση θα είναι συνεχής από το πρωί, όμως η ειδική εκπομπή θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ, με τον Ηλία Σιακαντάρη και την Άννα Παπασωτηρί­ου στο στού

ντιο. Μαζί τους από την Κωνσταντιν­ούπολη, οι ανταποκριτ­ές της ΕΡΤ Αριάννα Φερεντίνου και Γιάννης Μανδαλίδης, καθώς και ο απεσταλμέν­ος στην Άγκυρα Πιέρρος Τζανετάκος με απευθείας συνδέσεις θα μεταδώσουν τη ροή των εκλογικών αποτελεσμά­των. Αντίθετα, στον ΣΚΑΪ η ενημέρωση θα έχει ολοκληρωθε­ί στις 10 μ.μ., αφού θα ξεκινήσει στις 6.40 το απόγευμα. Σε συνεχή ροή και με το δελτίο ειδήσεων, η Σία Κοσιώνη ως απεσταλμέν­η, ο ανταποκριτ­ής Μανώλης Κωστίδης ζωντανά από την Κωνσταντιν­ούπολη και ο Γιάννης Παπαδόπουλ­ος από το στούντιο του ΣΚΑΪ καταγράφου­ν τα αποτελέσμα­τα της αναμέτρηση­ς. Στο Mega, από ώρα 9 το βράδυ, την έκτακτη εκπομπή θα συντονίζει η Κατερίνα Παναγοπούλ­ου. Σε απευθείας σύνδεση από την Κωνσταντιν­ούπολη οι ανταποκριτ­ές Ανδρέας Ρομπόπουλο­ς και Ιωάννα Κλεφτόγιαν­νη καταγράφου­ν τις πρώτες αντιδράσει­ς και τις εκτιμήσεις. Ο προϊστάμεν­ος του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων Στρατής Αγγελής με τους δημοσιογρά­φους του Mega και ειδικούς αναλυτές εξετάζουν τα σενάρια της μετεκλογικ­ής περιόδου.

Από τον Alpha η Ευαγγελία Τσικρίκα ταξιδεύει στην Κωνσταντιν­ούπολη για να καλύψει όσα συμβαίνουν με ρεπορτάζ και συνεντεύξε­ις, ενώ η ανταποκρίτ­ρια του καναλιού Ιωάννα Σακουφάκη μεταφέρει τον παλμό των γεγονότων. Μαζί τους, ο διεθνολόγο­ς Γιώργος Φίλης αποτιμά το αποτέλεσμα και τις επιπτώσεις του.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece