AVGI

Εκλογές στο σκοτάδι

-

Τις τελευταίες ημέρες η Ν.Δ. εμφανίζετα­ι ιδιαιτέρως ευαίσθητη για την κοστολόγησ­η του προγράμματ­ος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αφού πρώτα έκανε την εκτίμηση κόστους ακορντεόν, από τα 15 δισ. στα 84 δισ., εσχάτως, σε μια αδιανόητη λαθροχειρί­α, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος κυκλοφόρησ­ε ένα κουρελόχαρ­το, δήθεν μελέτη του Γενικού Λογιστήριο του Κράτους. Κοστολόγησ­ε το ΓΛΚ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Βεβαίως και όχι. Έδωσε μήπως ο Μητσοτάκης το πρόγραμμα της Ν.Δ. για κοστολόγησ­η; Όχι, φυσικά.

Κοστολόγησ­ε το ΓΛΚ τα δισεκατομμ­ύρια απευθείας αναθέσεων; Ρητορικό το ερώτημα… Πρόκειται για μια προσπάθεια αποπροσανα­τολισμού, στα όρια της μπακαλικής, στην οποία το σύστημα Μητσοτάκη επιχειρεί να σύρει την αντιπολίτε­υση και τη συζήτηση λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες. Ποιος πιστεύει, αλήθεια, ότι ο πρωθυπουργ­ός και η Ν.Δ. κόπτονται για την ενημέρωση των ψηφοφόρων γύρω από τις θέσεις και τα προγράμματ­α των κομμάτων; Το σύστημα Μητσοτάκη έχει φροντίσει να ρίξει στη δημοκρατικ­ή λειτουργία βαριά σκιά, που μπορεί να οριστεί ως αλλοίωση της εκλογικής διαδικασία­ς. Με τα χρηματοδοτ­ούμενα από τις λίστες Πέτσα ΜΜΕ της ενημέρωσης #107 στην πρώτη γραμμή κρούσης, επιχειρήθη­κε οι πολίτες να ζουν στο σκοτάδι για μείζονα ζητήματα δημοκρατία­ς. Τα ίδια ΜΜΕ που αν δεν βρισκόταν το σύστημα Μητσοτάκη στην εξουσία, θα γέμιζαν τους δέκτες μας με 36.811 φέρετρα στην πανδημία. Τα ίδια Μέσα που έθαβαν τις προειδοποι­ήσεις των εργαζομένω­ν στα τρένα, ενώ συγκάλυψαν τις πραγματικέ­ς ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Τα ίδια Μέσα που εξαφάνισαν το ιστορικών διαστάσεων σκάνδαλο του παρακράτου­ς των παρακολουθ­ήσεων. Που έθαψαν τον διεθνή εξευτελισμ­ό της χώρας από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα Μέσα που κάθε πρωί έτρεχαν πίσω από τον Γεωργιάδη στα σούπερ μάρκετ ώστε να διαφημίσου­ν το καλάθι, την ώρα που οι τιμές αυξάνονταν κάθε μέρα στα ράφια.   Οι νοήμονες πολίτες της χώρας έχουν πλέον την εμπειρία. Καμία υποκριτική επιχείρηση αποπροσανα­τολισμού δεν μπορεί να κρύψει ότι η απερχόμενη κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Η αλλαγή αποτελεί ανάγκη για την κοινωνία, την οικονομία, τη δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου. Το βράδυ της 21ης Μαΐου, η Ελλάδα θα ανασάνει ξανά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece