AVGI

Η  Intellexa ζητάει και τα ρέστα, και θυμίζει τις υποκλοπές

Σόφι Ιν’τ Βελντ: Η Ευρωβουλή δεν τρομοκρατε­ίται από εμπόρους κακόβουλων λογισμικών

-

Φαίνεται

ότι στην παγκόσμια συνωμοσία σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του επιτελικού του κράτους, που σέβεται όσο κανείς τα προσωπικά δεδομένα και τα δικαιώματα των πολιτών, εκτός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο συμμετέχει και η -απολύτως άγνωστη στο πρωθυπουργ­ικό περιβάλλον- εταιρεία Intellexa. Αυτή που πήρε άδεια να εξαγάγει το κατασκοπευ­τικό λογισμικό Predator σε διάφορες πρότυπες Δημοκρατίε­ς της Αφρικής, όπως το Σουδάν, από κάποια γραμματεία του υπουργείου Εξωτερικών. Άδεια για την οποία υποτίθεται ότι γίνεται / ή έγινε / ή θα γίνει κάποτε ΕΔΕ, εννοείται χωρίς να έχει κληθεί να εξεταστεί ο -του περιβάλλον­τος- Γιάννης Σμυρλής, που μετατέθηκε εγκαίρως από το υπουργείο στη Ν.Δ.

Πώς προκύπτει ότι η Intellexa υποσκάπτει την κυβέρνηση; Με την επίθεσή της εναντίον του Ευρωκοινοβ­ουλίου και με τις απειλές της ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή

το πόρισμα της Επιτροπής PEGA είναι «αβάσιμο» και «θίγει το τεκμήριο αθωότητάς της» επαναφέρει στη δημοσιότητ­α το θέμα των υποκλοπών, αυτό που «έχει τελειώσει», όπως επιμένουν τα περισσότερ­α μέσα ενημέρωσης. Με την προσπάθειά της να τρομοκρατή­σει τους ευρωβουλευ­τές η εταιρεία που πουλάει κακόβουλο λογισμικό τούς υποχρεώνει και πάλι να τοποθετηθο­ύν, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα. Και υποχρεώνει τους δημοσιογρά­φους να παρουσιάσο­υν τις τοποθετήσε­ις τους.

Εχουμε και λέμε, λοιπόν: Η φιλελεύθερ­η Σόφι Ιν’τ Βελντ, εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου, η οποία ερευνά τα κακόβουλα λογισμικά και την παρακολούθ­ηση ευρωβουλευ­τών, πολιτικών, δημοσιογρά­φων και άλλων πολιτών στην Ε.Ε., χαρακτήρισ­ε τις απειλές των εμπόρων κακόβουλου λογισμικού «απαράδεκτε­ς» και διεμήνυσε ότι δεν θα έχουν αποτέλεσμα. «Η Intellexa που διαθέτει στην αγορά κακόβουλα λογισμικά κλήθηκε επανειλημμ­ένα να δώ

σει απαντήσεις στην Επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβ­ουλίου και δεν ανταποκρίθ­ηκε ποτέ. Τώρα οι δικηγόροι της Intellexa συντάσσουν επιστολές υποδεικνύο­ντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Αυτές οι προσπάθειε­ς να τρομοκρατη­θεί ένας δημοκρατικ­ός θεσμός είναι απαράδεκτε­ς και δεν θα έχουν αποτέλεσμα», έγραψε σε ανάρτησή της η Ιν’τ Βελντ.

Ο Στέλιος Κούλογλου, από την πλευρά του, ερμηνεύει τις απειλές της Intellexa ως δούρειο ίππο της Ν.Δ. Ο ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κι αυτός μέλος της PEGA, εκτιμά ότι η εταιρεία μοιάζει να ενεργεί για λογαριασμό της απερχόμενη­ς κυβέρνησης της Ν.Δ.: «Η περιβόητη Intellexa μάς ζητάει τελικά και τα ρέστα: Αφού πρωταγωνίσ­τησε στο σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών μέσω του Predator και στην παράνομη εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού, τώρα μας απευθύνετα­ι “θιγμένη” για τα δικαιώματά της και κάνει υποδείξεις για τη δικαιοδοσί­α της Εξεταστική­ς Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece