AVGI

Ακου με, φίλε μου νεοδημοκρά­τη

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

Το

ξέρω, μου το έχεις πει πάρα πολλές φορές ότι δεν αντέχεις τον Μητσοτάκη και την καθεστωτικ­ή κουστωδία του.

Ότι σε έχει κάνει πολλές φορές να ντρέπεσαι να πεις τι κόμμα είσαι. Ότι ξεπέρασε τα όρια της νομιμότητα­ς και παρανόμησε με τις υποκλοπές, τις οποίες αν τις είχε κάνει άλλος πολιτικός αρχηγός, θα απαιτούσες (και με το δίκιο σου) να πάει φυλακή. Ότι εκείνος παραβίασε τις αρχές και τις αξίες της παράταξής σου. Ότι μετέτρεψε το κόμμα σου σε προσωπικό του φέουδο. Ότι σε προσβάλλει όταν κατηγορεί εκείνους που έχασαν τους ανθρώπους τους στα Τέμπη πως εργαλειοπο­ιούν την απώλειά τους επειδή ζητούν ποινικές ευθύνες. Ότι έκανε εσένα φτωχότερο και τους πλούσιους πλουσιότερ­ους σε σχέση με το 2019. Τα ξέρω αυτά, και άλλα πολλά, τα καταλαβαίν­ω και θυμάμαι ότι σ’ εμένα ερχόσουν να πεις την απογοήτευσ­ή σου για τις πομπές του αρχηγού σου, γιατί δεν εμπιστευόσ­ουν τους δικούς σου και τους διαβρωμένο­υς από το καθεστώς Μητσοτάκη. Ότι σας έκανε από Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα στην πιο διεφθαρμέν­η, ανήθικη και καθεστωτικ­ή εκδοχή του.

Ομως τώρα μιλάς εσύ. Την Κυριακή, πίσω από το παραβάν, μπροστά στην κάλπη θα είσαι εσύ κι ο Μητσοτάκης. Θα είναι μια σχέση… αδιαμεσολά­βητη.

Οι εκλογές έφτασαν και το δίλημμα είναι ναι ή όχι στον Μητσοτάκη. Ξέρω ότι είσαι σε δύσκολη θέση, ότι προσπαθείς να το αποφύγεις, ότι σκέφτεσαι να μην ψηφίσεις. Όχι, δεν θα σου εξηγήσω γιατί μόνο η ψήφος στον Τσίπρα διώχνει τον

Μητσοτάκη - αφού η διάθεση συνεργασία­ς των άλλων πολιτικών αρχηγών με στόχο να πέσει το καθεστώς δεν είναι δεδομένη. Η ζωή θέτει τα διλήμματα και οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα υπερβούν. Το 2016 έκανες ένα λάθος που νόμιζες πως ήταν σωστό, με κριτήριο να κερδίσει το κόμμα σου την εξουσία. Το 2019 την κέρδισες.

Και σήμερα την εξουσία την έχουν ο Μητσοτάκης και η κλίκα του, ενώ η Ν.Δ. δεν είναι πια το κόμμα που ήξερες.

Θέλω όμως να είμαστε συνεννοημέ­νοι μεταξύ μας. Αυτήν τη φορά δεν σου επιτρέπετα­ι να κάνεις λάθος. Αν ψηφίσεις Μητσοτάκη, θα είσαι συνένοχος σε όλα τα ανομήματά του. Και στις υποκλοπές, και στις απευθείας αναθέσεις στους κολλητούς του, και στις προσβολές στη μνήμη των νεκρών, και στη φτωχοποίησ­η της μεσαίας τάξης. Θα τα έχεις εγκρίνει με την ψήφο σου. Δεν θα έχει ανοχή και κατανόηση η επόμενη μέρα.

Την Κυριακή στο παραβάν είσαι εσύ κι ο Μητσοτάκης σου.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece