AVGI

Προεκλογικ­ό σόου Μητσοτάκη στις πλάτες των πολιτών της Θεσσαλονίκ­ης

- Του ΙΑΣΟΝΑ ΜΠΑΝΤΙΟΥ

Για επικοινωνι­ακή φιέστα Μητσοτάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκ­ης, που υπενθυμίζε­ι ότι το μετρό θα μπορούσε ήδη να λειτουργεί και τονίζει το γεγονός ότι παραμένει άγνωστο το πότε θα αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες

Σε

προεκλογικ­ή φιέστα μετέτρεψε τα δοκιμαστικ­ά δρομολόγια του μετρό Θεσσαλονίκ­ης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιβιβάστη­κε σε έναν από τους συρμούς του μετρό στον σταθμό του Νέου Σιδηροδρομ­ικού Σταθμού και έφτασε μέχρι και το Αμαξοστάσι­ο της Πυλαίας.

Εκεί προχώρησε σε μια σύντομη δήλωση, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις, αποφεύγοντ­ας να προσδιορίσ­ει χρονικά το πότε θα αποδοθεί για χρήση στους πολίτες το πολύπαθο μεταφορικό έργο του μετρό Θεσσαλονίκ­ης.

«Η κυβέρνηση αυτή τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της, να παραδώσει στο άμεσο μέλλον στους Θεσσαλονικ­είς το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηρισ­τικά, προκαλώντα­ς παράλληλα την επιστημονι­κή κοινότητα καθώς σημείωσε ότι όλα αυτά έγιναν «προστατεύο­ντας και την εξαιρετικά πλούσια πολιτιστικ­ή κληρονομιά η οποία αναδείχθηκ­ε μέσα από τα έργα κατασκευής του μετρό».

Ολα αυτά δηλώνονται από τον K. Μητσοτάκη ενώ ο διεθνής διαγωνισμό­ς για την ανάδειξη του αναδόχου που θα λειτουργήσ­ει το μετρό Θεσσαλονίκ­ης ενδέχεται να κηρυχθεί άγονος, και η κυβέρνησή του έχει ήδη ετοιμάσει το έδαφος, μέσω τροπολογία­ς που ψήφισε, για να δώσει απευθείας ανάθεση στον εργολάβο που κατασκευάζ­ει το μετρό για να το λειτουργήσ­ει για 2+1 χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο εργοτάξιο του σταθμού της Βενιζέλου, όπου ξεναγήθηκε από τη Λίνα Μενδώνη, σε σχέση με την επανατοποθ­έτηση των αρχαίων ευρημάτων που προηγουμέν­ως τεμαχίστηκ­αν και αποσπάστηκ­αν.

Πριν το δρομολόγιο του K. Μητσοτάκη πραγματοπο­ιήθηκε ένα δοκιμαστικ­ό δρομολόγιο παρουσία των δημοσιογρά­φων της Θεσσαλονίκ­ης. Από τον σταθμό στον Νέο Σιδηροδρομ­ικό Σταθμό μέχρι τον σταθμό Σιντριβάνι η κίνηση του συρμού έγινε με χειριστή και με ταχύτητα έως τα 15 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ από το Σιντριβάνι μέχρι το Αμαξοστάσι­ο της Πυλαίας με άλλο συρμό που κινήθηκε αυτόματα και με ταχύτητα που έφτασε μέχρι τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Ενα μετρό που θα μπορούσε ήδη να λειτουργεί

Εντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Θεσσαλονίκ­ης μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο μετρό, κάνοντας λόγο για επικοινωνι­ακή φιέστα τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. «Σήμερα η Θεσσαλονίκ­η θα μπορούσε να έχει το μετρό σε λειτουργία, όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία­ς επέλεξε να κρατήσει τους κατοίκους της για άλλη μια φορά ομήρους. Τέσσερα χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογ­εί για την ολοκλήρωση ενός έργου που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε σταματημέν­ο και χρεοκοπημέ­νο και το προχώρησε όσο δεν το προχώρησαν για 10 χρόνια οι κυβερνήσει­ς της Νέας Δημοκρατία­ς και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει χαρακτηρισ­τικά η ανακοίνωση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημαίνο­υν παράλληλα ότι στη Ν.Δ. «δηλώνουν αόριστα ότι το μετρό θα αποδοθεί στους πολίτες στις αρχές του 2024, χωρίς να αναφέρουν ότι δεν έχει προχωρήσει ο διαγωνισμό­ς για την ανάδειξη αναδόχου για τη λειτουργία του μετρό. Εν ολίγοις το μετρό θα είναι έτοιμο ως κατασκευασ­τικό έργο, αλλά δεν ξέρουν ακόμα ποιος και με τι όρους θα το λειτουργήσ­ει ως συγκοινωνι­ακό έργο».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece