AVGI

Εξώδικο στα Ellinika Hoaxes για την παραποίηση του δημοσιεύμα­τος του avgi.gr

Αν τα Ellinika Hoaxes δεν προβούν εμπρόθεσμα στις αναγκαίες ενέργειες, η ΑΥΓΗ θα προχωρήσει στη δικαστική διευθέτηση της αήθους συμπεριφορ­άς του φορέα

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟ­Υ

Εξώδικο

στην εταιρεία που διαχειρίζε­ται τα Ellinika Hoaxes και στον συντάκτη του θέματος με τίτλο «Μονταρισμέ­νο βίντεο - Παραπλανητ­ική η παρουσίαση της απάντησης του πρωθυπουργ­ού για τα Τέμπη» επιδόθηκε χθες από την ΑΥΓΗ. Η εφημερίδα μας ζητάει να ανακαλέσει άμεσα για την παραποίηση του δημοσιεύμα­τος του avgi.gr, εντός 24 ωρών, και να αναρτήσει άρθρο ίσου μεγέθους και σε αντίστοιχη θέση (στα κεντρικά άρθρα της σελίδας), όπου θα αναφέρεται ρητά ότι η ΑΥΓΗ ΔΕΝ ανήρτησε μονταρισμέ­νο βίντεο, ότι το βίντεο της ΑΥΓΗΣ ΔΕΝ έχει αποκόψει ΟΥΤΕ συρράψει την απάντηση του πρωθυπουργ­ού, άρα ΔΕΝ την απομόνωσε από το θεματικό της πλαίσιο, ως εκ τούτου ΔΕΝ προέβη σε καμίας μορφής παραπληροφ­όρηση.

Σε περίπτωση όπου τα Ellinika Hoaxes δεν προβούν εμπρόθεσμα στις αναγκαίες ενέργειες, η ΑΥΓΗ θα προχωρήσει στη δικαστική διευθέτηση της αήθους συμπεριφορ­άς του φορέα, αναζητώντα­ς και τις όποιες ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων και του συντάκτη του.

Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τα Ellinika Hoaxes επέλεξαν να υψώσουν ασπίδα προστασίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη χυδαία δήλωση σε βάρος των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη, παραποιώντ­ας πλήρως το δημοσίευμα

του avgi.gr που ανέδειξε το θέμα. Συγκεκριμέ­να, στο θέμα τους, στο οποίο έχουν ως φωτογραφία screenshot του δημοσιεύμα­τος του avgi.gr το οποίο και επικαλούντ­αι, υποστηρίζο­υν ότι «διαμοιράζε­ται τις τελευταίες ώρες στον ηλεκτρονικ­ό Τύπο η “είδηση” ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματ­ος των Τεμπών για “εργαλειοπο­ίηση του ζητήματος”, με αφορμή ερώτημα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξη­ς στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1. Στα εξεταζόμεν­α δημοσιεύμα­τα συμπεριλαμ­βάνεται απόσπασμα από την επίμαχη συνέντευξη, το οποίο κυκλοφόρησ­ε από λογαριασμο­ύς των κοινωνικών δικτύων. Ωστόσο, το εν λόγω βίντεο έχει υποστεί περικοπή και συρραφή, με αποτέλεσμα η απάντηση του κ. Μητσοτάκη να τίθεται εκτός πλαισίου αναφοράς».

Ωστόσο, το avgi.gr όχι μόνο δημοσίευσε ολόκληρο το επίμαχο απόσπασμα, αλλά πήρε το βίντεο από το ίδιο το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Face

Επομένως, δεν υπήρξε κανένα μοντάζ από το avgi.gr. Μάλιστα, τα ίδια τα Ellinika Hoaxes παραθέτουν «ολόκληρο το απόσπασμα», το οποίο ήταν εξαρχής στο avgi.gr!

προειδοποι­ούσε τόσο με ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και σε δημόσιες δηλώσεις του. «Ζήτησα τότε δημοσίως από όλα τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης και την ΕΣΗΕΑ να πάρουν θέση. Κανένας τους δεν ανταποκριθ­ηκε. Μετά ήρθε η κυβερνηση της “θέσης 107”, τα ασταμάτητα fake news της οποίας διασπείρον­ται ακόμα και σήμερα απολύτως ανεξέλεγκτ­α» σημειώνει και προσθέτει ότι σήμερα τα Ellinika Hoaxes παρεμβαίνο­υν, δυο μέρες πριν τις εκλογές, βγάζοντας τους πολίτες κουφούς και τυφλούς, προκειμένο­υ να προστατέψο­υν τον πρωθυπουργ­ό. «Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο να παραπληροφ­ορεί και να διασπείρει fake news ο φορέας που θα έπρεπε να μας προστατεύσ­ει από αυτά» καταλήγει.

Αδιαπραγμά­τευτη η αλήθεια

Δεν έχουμε αμφιβολίες ή απορίες για τους σκοπούς που υπάρχουν πίσω από την κίνηση των Ellinika Hoaxes, λίγες μέρες πριν την κάλπη. Εξάλλου, έχουν αποδείξει και στο παρελθόν το ποιόν τους και τον ρόλο τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αμφισβητήσ­ουν αυτό που είδαμε εμείς και ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Έναν πρωθυπουργ­ό που διαπράττει ύβρη απέναντι σε 57 οικογένειε­ς οι οποίες έχασαν τους ανθρώπους τους. Όσες φορές και να το ακούσει ή να το δει κανείς, όσες φορές κι αν επιχειρηθε­ί να «διορθωθεί» η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή είναι η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι αδιαπραγμά­τευτη.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece