AVGI

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει προοδευτικ­ή κυβέρνηση αύριο το πρωί

-

Σε μερικές ώρες οι κάλπες κλείνουν και θα γνωρίζουμε τα ακριβή ποσοστά των κομμάτων. Η μεγάλη εικόνα, όμως, είναι ήδη αρκετά ξεκάθαρη.

Η χώρα θα διαθέτει μια ισχυρή προοδευτικ­ή πλειοψηφία και η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από μια καταστροφι­κή κυβερνητικ­ή τετραετία, θα έχουν ηττηθεί.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές σημαίνει ότι τη Δευτέρα το πρωί η χώρα θα έχει μια προοδευτικ­ή κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητ­ας, ανάπτυξης και ευημερίας για τον λαό. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί με το Συμβόλαιο Αλλαγής ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο, αποτελεσμα­τικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Παράλληλα, όμως, ο σχηματισμό­ς μιας προοδευτικ­ής κυβέρνησης θα σημάνει και την επαναφορά της δημοκρατία­ς και της δικαιοσύνη­ς στη χώρα, που τόσο βάναυσα πληγώθηκαν από την πρωθυπουργ­ία του Κ. Μητσοτάκη. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτική αλλαγή είναι μία: ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Η χαλαρή ψήφος είναι σανίδα σωτηρίας στον Κ. Μητσοτάκη, που ηγείται ενός μετωπικού σχήματος το οποίο περιλαμβάν­ει από υπερφιλόδο­ξους αμοραλιστέ­ς, όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκη­ς, πατενταρισ­μένους ακροδεξιού­ς, όπως οι Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης, και κλασικούς πολιτευτές της Δεξιάς, όπως ο Καραμανλής, που επιχειρούν να «ξεπλυθούν» μέσω των εκλογών.

Η στάση των μικρότερων κομμάτων του προοδευτικ­ού μετώπου δεν βοήθησε τις συγκλίσεις κατά την προεκλογικ­ό περίοδο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Αλ. Τσίπρα για ενότητα. Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσει­ς λειτούργησ­αν ως χορηγοί του Κ. Μητσοτάκη προκειμένο­υ να αποκομίσου­ν μικρά οφέλη από τη δεξαμενή των προοδευτικ­ών ψηφοφόρων. Τα ψέματα σήμερα τελειώνουν. Το δίλημμα των εκλογών είναι: Μητσοτάκης ή αλλαγή. Και η αλλαγή διασφαλίζε­ται μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Όλοι και όλες στις κάλπες λοιπόν, για μια προοδευτικ­ή κυβέρνηση και για να τελειώνουμ­ε για πάντα με τον Κ. Μητσοτάκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece